Preskocit navigáciu

ŠTYRIDSAŤ SEDEM NOVINÁROV NA NÁVŠTEVE KRÍDLA V PREŠOVE


ŠTYRIDSAŤ SEDEM NOVINÁROV NA NÁVŠTEVE KRÍDLA V PREŠOVE

Dňa 30. septembra 2009 veliteľ Vrtuľníkového krídla v Prešove plukovník gšt. Miroslav Korba prijal návštevu zástupcov firmy GORE v spoločnosti štyridsiatich siedmich slovenských a zahraničných novinárov za účelom propagácie ozbrojených síl.
Počas návštevy veliteľ Vrtuľníkového krídla poskytol v prezentácii zúčastneným komplexné informácie o leteckom výcviku a hlavných úlohách, ktoré krídlo plní. V prezentácii pokračoval veliteľ vrtuľníkovej letky mjr. Ing. Ladislav Malák, ktorý podal prítomným informácie o participácii krídla v zahraničných misiách. Vzhľadom na množstvo poskytnutých informácií mali zúčastnený jedinečnú možnosť zoznámiť sa s úlohami vrtuľníkového krídla v rámci Vzdušných síl OS SR a taktiež s plnením úloh v rámci medzinárodného krízového manažmentu pod záštitou NATO a EÚ.
V závere návštevy si účastníci mohli pozrieť ukážku hasenia požiaru vrtuľníkom Mi-17 prostredníctvom BAMBI - vaku.


ŠTYRIDSAŤ SEDEM NOVINÁROV NA NÁVŠTEVE KRÍDLA V PREŠOVEŠTYRIDSAŤ SEDEM NOVINÁROV NA NÁVŠTEVE KRÍDLA V PREŠOVEŠTYRIDSAŤ SEDEM NOVINÁROV NA NÁVŠTEVE KRÍDLA V PREŠOVEŠTYRIDSAŤ SEDEM NOVINÁROV NA NÁVŠTEVE KRÍDLA V PREŠOVEŠTYRIDSAŤ SEDEM NOVINÁROV NA NÁVŠTEVE KRÍDLA V PREŠOVEŠTYRIDSAŤ SEDEM NOVINÁROV NA NÁVŠTEVE KRÍDLA V PREŠOVE

Autor: por. Ing. Ján DOBÁL , Foto: por. Ing. Ján DOBÁL - Dátum: 02.10.2009
Čítanosť: 15567
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share