Preskocit navigáciu

Nový personál v priestore operácie


Nový personál v priestore operácie

V operácii UNFICYP došlo k pravidelnému prestriedaniu časti nasadeného personálu. V dňoch 14. a 20. marca boli vykonané rotačné lety a v priestore operácie bolo celkovo vystriedaných 65 príslušníkov Ozbrojených Síl Slovenskej Republiky (OS SR). Rotácia marec 2018 bola tiež spojená s aplikovaním nového modelu (MODEL 802) operácie UNFICYP, v rámci ktorého došlo k reštrukturalizácii a znižovaniu počtov nasadených vojakov. Celkovo sa znížil stav personálu o 42 príslušníkov, z toho 28 SLOVCON, 12 HUNCON a 2 SERBCON. Nové počty mali zásadný dopad na systém plnenia úloh. Ten bolo potrebné aktualizovať tak, aby bola zachovaná operačná pripravenosť nasadených síl a vojaci dokázali kontinuálne plniť úlohy v zmysle mandátu OSN.

Transformácia a nasadenie nového personálu dopadli z pohľadu veliteľa Sektoru 4 podplukovníka Jaroslava Marka výborne a s odstupom krátkeho času sa podarilo nasadeným silám adaptovať na nové podmienky. To v rámci spoločného medzinárodného nástupu Veliteľ sektoru vysoko ocenil a povzbudil všetkých príslušníkov k vytrvaniu a dôslednému plneniu operačných úloh.


Nový personál v priestore operácieNový personál v priestore operácieNový personál v priestore operácieNový personál v priestore operácieNový personál v priestore operácieNový personál v priestore operácieNový personál v priestore operácieNový personál v priestore operácie

Autor: UNFICYP , Foto: UNFICYP - Dátum: 04.04.2018
Čítanosť: 1175
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share