Preskocit navigáciu

Komplexný štábny nácvik vo veliteľstve vzdušných síl


Komplexný štábny nácvik vo veliteľstve vzdušných síl

V súlade s plánom prípravy VzS OS SR a veliteľstva VzS OS SR vo výcvikovom roku 2018 je pre výcvikový rok 2018 určená ako hlavná spoločná výcviková aktivita VzS OS SR v oblasti prípravy veliteľov a štábov Veliteľsko – štábne cvičenie (VŠC) s čiastočným vyvedením vojska (ČVV) označené ako AIR SHIELD 2018 (AISD18), ktorého vykonanie je plánované v termíne 1. – 12. októbra 2018.

Na podporu vykonania uvedeného cvičenia, sú v priebehu VR 2018 na úrovni spoločnej prípravy veliteľstva VzS OS SR organizované štábne nácviky (SŠN ,KŠN) s cieľom harmonizovať plánovacie a rozhodovacie procesy, výstupné produkty štábov.

S cieľom overenia pripravených SOP a iniciovania operačného plánovacieho procesu pre podporu vzdušnej operácie precvičovanej v priebehu VŠC s ČVV AIR SHIELD 2018 bol v termíne 9. - 12. apríla 2018 v priestoroch veliteľstva VzS OS SR za riadenia brigádneho generála Miroslava Lorinca, zástupcu veliteľa VzS OS SR vykonaný Komplexný štábny nácvik.
Výsledkom práce plánovacieho štábu bolo schválenie konceptu operácie veliteľa Vzdušnej zložky, ktorý bude rozpracovaný do operačného plánu vykonania operácie Air Shield 2018.

Dňa 12. apríla 2018 ukončil brigádny generál Miroslav Lorinc KŠN so slovami “Ciele a úlohy komplexného štábneho nácviku boli splnené, no pred štábom a útvarmi VzS OS SR je na dosiahnutie celkového cieľa operácie AIR SHIELD 2018 ešte veľa práce v oblasti plánovania a prípravy personálu, materiálu a techniky“.


Komplexný štábny nácvik vo veliteľstve vzdušných sílKomplexný štábny nácvik vo veliteľstve vzdušných sílKomplexný štábny nácvik vo veliteľstve vzdušných sílKomplexný štábny nácvik vo veliteľstve vzdušných sílKomplexný štábny nácvik vo veliteľstve vzdušných sílKomplexný štábny nácvik vo veliteľstve vzdušných sílKomplexný štábny nácvik vo veliteľstve vzdušných sílKomplexný štábny nácvik vo veliteľstve vzdušných sílKomplexný štábny nácvik vo veliteľstve vzdušných sílKomplexný štábny nácvik vo veliteľstve vzdušných sílKomplexný štábny nácvik vo veliteľstve vzdušných sílKomplexný štábny nácvik vo veliteľstve vzdušných sílKomplexný štábny nácvik vo veliteľstve vzdušných síl

Autor: VVzS , Foto: rtn. Miroslava Indrová - Dátum: 12.04.2018
Čítanosť: 5165
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share