Preskocit navigáciu

Projekt Prípravy obyvateľstva na obranu štátu vo Zvolene v plnom prúde


Projekt Prípravy obyvateľstva na obranu štátu vo Zvolene v plnom prúde

Aktivity zamerané na plnenie úloh projektu Prípravy obyvateľstva na obranu štátu, ktoré sa zintenzívnili v Stredisku kultúrno - osvetových činností Posádky Zvolen v priebehu roka 2017, zapustili vo Zvolene v uplynulých rokoch pevné korene. Dôkazom je záujem okolitých stredných a základných škôl o prednášky s praktickými ukážkami s využitím kapacít profesionálnych vojakov vojenských útvarov vzdušných síl, či už v priestoroch škôl alebo vo vojenských kasárňach.

Na marcové prednášky pre vybraných študentov Strednej odbornej školy hotelových služieb a obchodu vo Zvolene a Strednej odbornej škole technickej zo Žiaru nad Hronom nadviazali aktivity pre viac než päť stoviek žiakov 1. a 2. stupňa ZŠ Hrnčiarska vo Zvolene v dňoch 25. a 27. apríla 2018.

Projekt má vo svojej podstate pevne určený základ v podobe teoretickej prednášky s prezentáciou a diskusiou. Naň nadväzuje pestrá paleta ukážok a odovzdania informácií z odbornej vojenskej prípravy. Úzka súčinnosť s príslušníkmi vojenskej polície dokazuje fakt, že napriek vysokej vyťaženosti pri plnení služobných úloh je možné vyčlenením skupiny desiatich profesionálnych vojakov prehĺbiť branné povedomie mladej generácie. Základným slovom, ktoré sprevádzalo nielen uvedené aktivity, ale bude aj tie budúce, je slovo obrana. Toto dopĺňala v prednáškovej časti
na tému vzdušných síl jedna zo základných úloh, ktorou je ochrana nedotknuteľnosti vzdušného priestoru SR v systéme kolektívnej protivzdušnej ochrany v rámci operácie NATO - NATINAMDS. Informácie z praktických ukážok z oblasti spojovacej a topografickej prípravy, RCHBO, streleckej prípravy a prvkoch nosného modulárneho systému a ďalších nepochybne utkvejú v pamäti účastníkov aktivít.


Projekt Prípravy obyvateľstva na obranu štátu vo Zvolene v plnom prúdeProjekt Prípravy obyvateľstva na obranu štátu vo Zvolene v plnom prúdeProjekt Prípravy obyvateľstva na obranu štátu vo Zvolene v plnom prúdeProjekt Prípravy obyvateľstva na obranu štátu vo Zvolene v plnom prúdeProjekt Prípravy obyvateľstva na obranu štátu vo Zvolene v plnom prúdeProjekt Prípravy obyvateľstva na obranu štátu vo Zvolene v plnom prúdeProjekt Prípravy obyvateľstva na obranu štátu vo Zvolene v plnom prúdeProjekt Prípravy obyvateľstva na obranu štátu vo Zvolene v plnom prúdeProjekt Prípravy obyvateľstva na obranu štátu vo Zvolene v plnom prúdeProjekt Prípravy obyvateľstva na obranu štátu vo Zvolene v plnom prúdeProjekt Prípravy obyvateľstva na obranu štátu vo Zvolene v plnom prúdeProjekt Prípravy obyvateľstva na obranu štátu vo Zvolene v plnom prúdeProjekt Prípravy obyvateľstva na obranu štátu vo Zvolene v plnom prúdeProjekt Prípravy obyvateľstva na obranu štátu vo Zvolene v plnom prúde

Autor: mjr. Zdenko Baranec , Foto: VVzS - Dátum: 27.04.2018
Čítanosť: 4672
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share