Preskocit navigáciu

73. výročie oslobodenia, porážky fašizmu a konca II. svetovej vojny


73. výročie oslobodenia, porážky fašizmu a konca II. svetovej vojny

Príslušníci a zamestnanci veliteľstva Vzdušných síl OS SR si dňa 7. mája 2018 slávnostným nástupom pripomenuli 73. výročie oslobodenia, porážky fašizmu a konca II. svetovej vojny. Po odznení hymny Slovenskej republiky a vyhlásení rozkazu prezidenta SR, veliteľ vzdušných síl generálmajor Ľubomír Svoboda odovzdal podplukovníkovi Jánovi Bálintovi pamätný kríž udelený náčelníkom Generálneho štábu OS SR. Prácu ôsmych profesionálnych vojakov a zamestnancov generálmajor Svoboda ocenil udelením pamätnej medaile Vzdušných síl OS SR.

Predstavitelia samosprávy mesta Zvolen a v mene príslušníkov vzdušných síl generálmajor Ľubomír Svoboda, plukovník Pavol Tököly a podplukovník Rastislav Kučera si spolu tento deň pripomenuli a uctili tradične položením vencov a kytíc k pamätníku Červenej armády na Námestí SNP ako aj k vojenským cintorínom mesta Zvolen.

Naše tradície a rešpekt k našim predkom nás vedú k ochrane najvyšších ľudských hodnôt. S úctou spomínajme na tých, ktorí pre našu budúcnosť obetovali svoje životy.


73. výročie oslobodenia, porážky fašizmu a konca II. svetovej vojny73. výročie oslobodenia, porážky fašizmu a konca II. svetovej vojny73. výročie oslobodenia, porážky fašizmu a konca II. svetovej vojny73. výročie oslobodenia, porážky fašizmu a konca II. svetovej vojny73. výročie oslobodenia, porážky fašizmu a konca II. svetovej vojny73. výročie oslobodenia, porážky fašizmu a konca II. svetovej vojny73. výročie oslobodenia, porážky fašizmu a konca II. svetovej vojny73. výročie oslobodenia, porážky fašizmu a konca II. svetovej vojny73. výročie oslobodenia, porážky fašizmu a konca II. svetovej vojny73. výročie oslobodenia, porážky fašizmu a konca II. svetovej vojny73. výročie oslobodenia, porážky fašizmu a konca II. svetovej vojny73. výročie oslobodenia, porážky fašizmu a konca II. svetovej vojny73. výročie oslobodenia, porážky fašizmu a konca II. svetovej vojny73. výročie oslobodenia, porážky fašizmu a konca II. svetovej vojny73. výročie oslobodenia, porážky fašizmu a konca II. svetovej vojny73. výročie oslobodenia, porážky fašizmu a konca II. svetovej vojny73. výročie oslobodenia, porážky fašizmu a konca II. svetovej vojny73. výročie oslobodenia, porážky fašizmu a konca II. svetovej vojny73. výročie oslobodenia, porážky fašizmu a konca II. svetovej vojny73. výročie oslobodenia, porážky fašizmu a konca II. svetovej vojny

Autor: VVzS , Foto: VVzS - Dátum: 09.05.2018
Čítanosť: 4605
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share