Preskocit navigáciu

Veliteľ Vzdušných síl OS SR privítal britského pridelenca obrany


Veliteľ Vzdušných síl OS SR privítal britského pridelenca obrany

Pridelenec obrany Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severného Írska plukovník Michael Longstaff vo štvrtok 17. mája 2018 rokoval na Veliteľstve Vzdušných síl OS SR s veliteľom vzdušných síl generálmajorom Ľubomírom Svobodom.

Stretnutia sa zúčastnil aj veliteľ taktického krídla Sliač plukovník gšt. Vladimír Lisý a ďalší príslušníci veliteľstva. Hlavnou témou diskusie bolo cvičenie Slovak Hawk, na ktorom participujú slovenské vzdušné sily spolu s britskou stranou od roku 2007. Hovorilo sa aj o projekte Crash and Rescue a v neposlednom rade o účasti na leteckých dňoch na Slovensku ako aj vo Veľkej Británii.

Plukovník Michael Longstaff v závere poďakoval generálmajorovi Svobodovi za prijatie a doterajšiu výbornú spoluprácu a ako pamiatku mu odovzdal dva obrazy so symbolmi Československej letky a Letky Royal Air Force. Generálmajor Svoboda mu následne venoval pamätnú plaketu.

Spoločné stretnutie, ktoré prebehlo v príjemnej a priateľskej atmosfére bolo ukončené zápisom do kroniky veliteľstva vzdušných síl.


Veliteľ Vzdušných síl OS SR privítal britského pridelenca obranyVeliteľ Vzdušných síl OS SR privítal britského pridelenca obranyVeliteľ Vzdušných síl OS SR privítal britského pridelenca obrany

Autor: vvzs , Foto: rtn. Miroslava Indrová - Dátum: 18.05.2018
Čítanosť: 4519
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share