Preskocit navigáciu

Plukovník Veliteľstva vzdušných síl OS SR Ing. Igor Brandabura odchádza do civilu


Plukovník Veliteľstva vzdušných síl OS SR Ing. Igor Brandabura odchádza do civilu

Dnes sa veliteľ vzdušných síl generálmajor Ľubomír Svoboda rozlúčil s odchádzajúcim príslušníkom veliteľstva plukovníkom Igorom Brandaburom, náčelníkom Odboru bojovej prípravy, ktorý slúžil v modrej uniforme 32 rokov.

Plukovník Brandabura po ukončení štúdia Vysokej vojenskej školy leteckej v Košiciach pôsobil na rôznych funkciách ako pilot, zástupca náčelníka správy letectva, zástupca veliteľa Leteckej základne Sliač, veliteľ Dopravného leteckého krídla Kuchyňa. V priebehu vojenskej služby nalietal 2138 hodín na lietadlách typu MiG-21, MiG-29, L-39, L-29 a podieľal sa na mnohých modernizačných projektoch.

Po vyhlásení personálneho rozkazu mu veliteľ poďakoval za dlhoročnú obetavú prácu a profesionálny prístup k plneniu úloh v prospech Vzdušných síl OS SR, odovzdal strieborný Pamätný kríž náčelníka Generálneho štábu II. stupňa a pamätnú plaketu. Stíhací pilot, ktorý počas svojej kariéry odviedol veľký kus práce pre profesionálnu službu vojenskému letectvu, odchádza 31. mája 2018 do civilu.


Plukovník Veliteľstva vzdušných síl OS SR Ing. Igor Brandabura odchádza do civiluPlukovník Veliteľstva vzdušných síl OS SR Ing. Igor Brandabura odchádza do civilu

Autor: vvzs , Foto: rtn. Miroslava Indrová - Dátum: 18.05.2018
Čítanosť: 5507
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share