Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Dobrovoľné darovanie krvi na Leteckej základni Sliač


Dobrovoľné darovanie krvi na Leteckej základni Sliač
Rozhodnutie darovať krv má veľký význam, pretože môže zmeniť, resp. zvrátiť osud iného človeka a zachrániť mu život. Dňa 30. mája 2018 v priestoroch Leteckej základne Sliač túto myšlienku prišlo podporiť 18 profesionálnych vojakov z Leteckej základne Sliač, ktorí aj napriek veľkej pracovnej vyťaženosti a plnení svojich služobných povinností si našli čas pre darovanie tohto nenahraditeľného orgánu v tekutom stave. Ukázali, že sú profesionálmi na správnom mieste a nie sú im ľahostajné ľudské životy. Uvedená aktivita sa uskutočnila na základe podnetu veliteľa Leteckej základne Sliač plukovníka Vladimíra Lisého a riaditeľa vojenskej polikliniky Sliač Pavla Partilu a stala sa už tradíciou, keďže sa blíži čas dovoleniek a s ním spojené riziko zvýšenej nehodovosti ako odozva na nedostatok krvi počas letných dovolenkových mesiacov. .

Odbery krvi vykonala mobilná odberová jednotka Ústavu klinickej hematológie a transfuziológie Ústrednej vojenskej Nemocnice SNP Ružomberok pod vedením prednostu uvedeného oddelenia lekára MUDr. Juraja Mituru. Pripomenul, že v ich nemocnici majú dlhodobo nedostatok krvi „Prichádzame do známeho a priateľského prostredia a darcovský kolektív je tu výnimočne zdravý a som prekvapený s prvodarcov, takže vidno, že to nasáva nových ľudí. Verím, že naďalej budeme pokračovať v danej tradícií i počet darcov bude narastať.

Všetkým zúčastneným profesionálnym vojakom Leteckej základne Sliač patrí obrovská vďaka, pretože aj takýmto spôsobom pomáhajú zachrániť mnohé životy.

Na záver aktivity plukovník Vladimír Lisý predstavil zdravotníckemu tímu z Ústavu hematológie a transfuziológie múzeum leteckej techniky na Leteckej základni, kde sa uskutočnila spoločná fotografia.


Dobrovoľné darovanie krvi na Leteckej základni SliačDobrovoľné darovanie krvi na Leteckej základni SliačDobrovoľné darovanie krvi na Leteckej základni SliačDobrovoľné darovanie krvi na Leteckej základni SliačDobrovoľné darovanie krvi na Leteckej základni SliačDobrovoľné darovanie krvi na Leteckej základni SliačDobrovoľné darovanie krvi na Leteckej základni SliačDobrovoľné darovanie krvi na Leteckej základni Sliač

Autor: tk Sliač , Foto: tk Sliač - Dátum: 04.06.2018
Čítanosť: 4917
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share