Preskocit navigáciu

Členovia Klubu generálov SR rokovali vo Zvolene


Členovia Klubu generálov SR rokovali vo Zvolene

V piatok, 8. júna 2018, sa v priestoroch Veliteľstva Vzdušných síl Ozbrojených síl Slovenskej republiky vo Zvolene uskutočnila výročná členská schôdza Klubu generálov Slovenskej republiky. Vzácnu návštevu privítal náčelník štábu VVzS, plukovník Pavol Tököly. Pred samotným rokovaním zavítali generáli do priestorov sliačskej leteckej základne, kde ich privítal a po celý čas sprevádzal veliteľ Taktického krídla Sliač, plukovník Vladimír Lisý.

Plukovník Lisý prítomných oboznámil s úlohami, cieľmi a činnosťou základne.  Program neskôr pokračoval  prehliadkou leteckej základne, kde bolo návšteve predstavené trenažérové centrum, letecká technika MiG-29 a L-39 s výzbrojou a ďalšie zariadenia nachádzajúce sa na letisku. Mnohým pánom generálom sa tak naskytla príležitosť zaspomínať si na svoje roky služby v ozbrojených silách a mohli si pozrieť zmeny,  ktorými prešla  letecká základňa na Sliači od roku 1991.

Program neskôr pokračoval samotným rokovaním a to už na pôde veliteľstva vzdušných síl, kde svojou osobnou účasťou prispel aj náčelník Generálneho štábu OS SR, generálporučík Daniel Zmeko. Prítomných generálov v priebehu stretnutia pozdravil aj veliteľ vzdušných síl, generálmajor Ľubomír Svoboda, ktorý sa v ten deň zúčastnil na slávnostnej promócii absolventov inžinierskeho štúdia na Leteckej fakulte Technickej univerzity v Košiciach.

Takáto výročná schôdza Klubu generálov SR sa v priestoroch veliteľstva vzdušných síl konala po druhýkrát.


11112

Autor: VVzS, tk Sliač , Foto: VVzS, tk Sliač - Dátum: 08.06.2018
Čítanosť: 5014
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share