Preskocit navigáciu

Odchádzajúci a novo akreditovaný pridelenec obrany USA v SR navštívili Vzdušné sily OS SR


Odchádzajúci a novo akreditovaný pridelenec obrany USA v SR navštívili Vzdušné sily OS SR

Dňa 12. júla 2018 pri príležitosti výmeny na poste pridelenca obrany USA v SR navštívil veliteľstvo Vzdušných síl (VzS) podplukovník Jonathan S. Dunn (ukončenie pôsobenia) a podplukovník Jakub Andrews (novo nastupujúci) spolu s majorom Adrianom C. Patrascu, letecký pridelenec obrany USA. Na pôde veliteľstva návštevu privítal generálmajor Ľubomír Svoboda, veliteľ VzS.

Počas stretnutia sa diskutovalo najmä o novoprijatom rozhodnutí vlády - schválenom projekte nákupu taktických lietadiel F-16. Plukovník Peter Baliak počas prezentácie predstavil novo nastupujúcemu pridelencovi obrany USA štruktúru, hlavné úlohy a poslanie VzS. Brigádny generál Miroslav Lorinc, zástupca veliteľa VzS zdôraznil význam medzinárodných cvičení ako už ukončený Tobruq Legacy a práve prebiehajúce cvičenie Mace XIV, na ktorom sa podieľa aj americká strana.

Generál Svoboda počas stretnutia ocenil doterajšiu výbornú dlhodobú vzájomnú spoluprácu, poďakoval podplukovníkovi Dunnovi a odovzdal mu spomienkovú plaketu. Po podpise do kroniky útvaru pokračoval program návštevy v taktickom krídle Sliač.


Odchádzajúci a novo akreditovaný pridelenec obrany USA v SR navštívili Vzdušné sily OS SROdchádzajúci a novo akreditovaný pridelenec obrany USA v SR navštívili Vzdušné sily OS SROdchádzajúci a novo akreditovaný pridelenec obrany USA v SR navštívili Vzdušné sily OS SROdchádzajúci a novo akreditovaný pridelenec obrany USA v SR navštívili Vzdušné sily OS SROdchádzajúci a novo akreditovaný pridelenec obrany USA v SR navštívili Vzdušné sily OS SROdchádzajúci a novo akreditovaný pridelenec obrany USA v SR navštívili Vzdušné sily OS SROdchádzajúci a novo akreditovaný pridelenec obrany USA v SR navštívili Vzdušné sily OS SR

Autor: VVzS , Foto: VVzS - Dátum: 13.07.2018
Čítanosť: 4656
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share