Preskocit navigáciu

Jednotky plrb plnia úlohy na cvičení MACE XIX


Jednotky plrb plnia úlohy na cvičení MACE XIX

Od 9. júla 2018 prebieha v Centre výcviku Lešť medzinárodné cvičenie MACE XIX, ktorého sa zúčastňujú aj vyčlenené jednotky z protilietadlovej raketovej brigády Nitra. Do plnenia úloh cvičenia je zapojených 150 príslušníkov plrb viac ako 50 kusov vojenskej techniky Vzdušných síl OS SR.

Cvičenie je pre jednotlivé bojové obsluhy rádiolokačného prieskumu a protilietadlových raketových kompletov jedinečnou príležitosťou k precvičeniu činnosti v podmienkach reálneho elektronického rušenia a taktiky letectva používanej pri prekonávaní pozemnej PVO.

Jednotlivé druhy letectva zúčastnených štátov používajú počas náletov aktuálne najsofistikovanejšie a najmodernejšie technológie zariadení rádioelektronického boja (Electronic Warfare) a v plnej miere preverujú bojové možnosti protilietadlových kompletov ako aj úroveň pripravenosti operátorov reagovať na použité druhy a spôsoby rušenia.

Cvičenie tohto druhu sa na Slovensku koná už po tretíkrát (naposledy v roku 2014). Okrem lietadiel a kompletov protivzdušnej obrany Ozbrojených síl SR sú do cvičenia zapojené aj zahraničné armády z 21 členských a partnerských krajín NATO s 22 kusmi leteckej techniky.


Jednotky plrb plnia úlohy na cvičení MACE XIXJednotky plrb plnia úlohy na cvičení MACE XIXJednotky plrb plnia úlohy na cvičení MACE XIXJednotky plrb plnia úlohy na cvičení MACE XIXJednotky plrb plnia úlohy na cvičení MACE XIXJednotky plrb plnia úlohy na cvičení MACE XIXJednotky plrb plnia úlohy na cvičení MACE XIXJednotky plrb plnia úlohy na cvičení MACE XIX

Autor: plrb Nitra , Foto: plrb Nitra - Dátum: 18.07.2018
Čítanosť: 1800
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share