Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Február 2019
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728   


Vyhlásenie o prístupnosti

Regrutačná skupina na Dni otvorených dverí SOŠ J. A. Gagarina


Regrutačná skupina na Dni otvorených dverí SOŠ J. A. Gagarina
Dňa 19.9.2018 sa otvorili brány Strednej odbornej školy J. A. Gagarina v Bernolákove pre širokú verejnosť. Najmä pre žiakov základných škôl, ktorí sa už začínajú rozhodovať kde budú nasledovať ich ďalšie kroky v rámci štúdia. Stredná odborná škola, ktorá  otvorí v školskom roku 2019/2020 nový študijný odbor zameraný na ochranu osôb a majetku pripravila pre návštevníkov podujatia pestrý program. V rámci programu mohli návštevníci vidieť ukážky práce príslušníkov Ozbrojených síl SR a zložiek Ministerstva obrany SR, Policajného zboru SR, Zboru väzenskej a justičnej stráže a ďalších ozbrojených zložiek.  
Podujatia sa zúčastnil aj Minister obrany SR Peter Gajdoš, ktorý zdôraznil, že víta spoluprácu so školou v Bernolákove, pretože ide o pilotný projekt tohto typu spolupráce. Študenti nového štvorročného odboru budú mať po úspešnom absolvovaní maturitnej skúšky predpoklady pre kariéru v Ozbrojených silách SR.
Práve preto si návštevníci podujatia mohli na vlastnej koži vyskúšať aké je to nosiť mínerský oblek, či pracovať s mínohľadačkou. Príslušníci Vojenskej polície pripravili niekoľko dynamických ukážok so služobným psom a v rámci statickej časti programu boli pútavými najmä ukážky výzbroje a výstroje, čo určite v návštevníkoch vyvolalo záujem o vojenské povolanie. Ďalej mohli žiaci, ale aj pedagogický zbor získať informácie ako sa stať profesionálnym vojakom, kto sú to vlastne vojaci aktívnych záloh alebo dobrovoľnej vojenskej prípravy. Príslušníci Regrutačnej skupiny Bratislava a Trnava prezentovali tieto druhy služieb v OS SR a zároveň spolu s kolegami z Akadémie ozbrojených síl gen. M. R. Štefánika v Liptovskom Mikuláši poskytli mladej generácii aj informácie o možnostiach štúdia na tejto vysokej škole.


Autor: pu os sr - Dátum: 24.09.2018
Čítanosť: 6434
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share