Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Deň otvorených dverí na leteckej základni Sliač a stretnutie primátorov a starostov obcí s veliteľom základne


Deň otvorených dverí na leteckej základni Sliač a stretnutie primátorov a starostov obcí s veliteľom základne

V piatok dňa 21.09.2018 sa na pôde Taktického krídla generálmajora Otta Smika uskutočnil Deň otvorených dverí pri príležitosti 25. výročia vzniku Ozbrojených síl Slovenskej republiky.  

Návštevníkov osobne privítal veliteľ základne – plukovník generálneho štábu Ing. Vladimír Lisý. Úvod podujatia patril už tradične Vojenskej hudbe Banská Bystrica. Program ďalej pokračoval prezentáciou Taktického krídla Sliač. Hostia si mohli prezrieť výstroj padákovej a záchrannej služby, ako aj niekoľko zoskokov ich príslušníkov. Rovnako boli pre nich pripravené ukážky ručných zbraní, chemickej výstroje, prekážková dráha, kynologická ukážka a pod. Najväčší úspech mala prehliadka lietadiel MiG 29 a L-39, návštevníci však ocenili aj ukážku činnosti vojenských hasičov.  

Záujemcovia sa rovnako prostredníctvom príslušníkov Regrutačnej skupiny Banská Bystrica mohli oboznámiť s podmienkami vstupu do OS SR. Na záver sa hostia poďakovali a podpísali do kroniky útvaru.

Počas Dňa otvorených dverí prebiehalo na základni aj stretnutie primátorov a starostov obcí s veliteľom Taktického krídla Sliač. Plukovník generálneho štábu Ing. Vladimír Lisý privítal na pôde základne starostku obce Veľká Lúka, starostu obce Hronsek, Kováčová a Vlkanová.

Po privítaní návštevy sa v priestoroch trenažérového centra uskutočnila úvodná prezentácia, ktorou plukovník Lisý oboznámil vzácnu návštevu s históriou, hlavnými úlohami a poslaním leteckej základne. Súčasťou programu bola ukážka leteckého trenažéra lietadiel MiG-29 a  L-39.  Ďalším bodom programu bola spoločná fotografia v múzeu leteckej techniky. Hostia sa po nej presunuli do priestorov hangáru technickej letky opráv a predpísaných prác, kde sa konal Deň otvorených dverí. Záverečným bodom programu stretnutia bol zápis do kroniky útvaru.


Deň otvorených dverí na leteckej základni Sliač a stretnutie primátorov a starostov obcí s veliteľom základneDeň otvorených dverí na leteckej základni Sliač a stretnutie primátorov a starostov obcí s veliteľom základneDeň otvorených dverí na leteckej základni Sliač a stretnutie primátorov a starostov obcí s veliteľom základneDeň otvorených dverí na leteckej základni Sliač a stretnutie primátorov a starostov obcí s veliteľom základneDeň otvorených dverí na leteckej základni Sliač a stretnutie primátorov a starostov obcí s veliteľom základneDeň otvorených dverí na leteckej základni Sliač a stretnutie primátorov a starostov obcí s veliteľom základneDeň otvorených dverí na leteckej základni Sliač a stretnutie primátorov a starostov obcí s veliteľom základneDeň otvorených dverí na leteckej základni Sliač a stretnutie primátorov a starostov obcí s veliteľom základneDeň otvorených dverí na leteckej základni Sliač a stretnutie primátorov a starostov obcí s veliteľom základneDeň otvorených dverí na leteckej základni Sliač a stretnutie primátorov a starostov obcí s veliteľom základneDeň otvorených dverí na leteckej základni Sliač a stretnutie primátorov a starostov obcí s veliteľom základneDeň otvorených dverí na leteckej základni Sliač a stretnutie primátorov a starostov obcí s veliteľom základneDeň otvorených dverí na leteckej základni Sliač a stretnutie primátorov a starostov obcí s veliteľom základneDeň otvorených dverí na leteckej základni Sliač a stretnutie primátorov a starostov obcí s veliteľom základne

Autor: tk Sliač , Foto: tk Sliač - Dátum: 26.09.2018
Čítanosť: 3650
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share