Preskocit navigáciu

Už len pár dní zostáva do cvičenia AIR SHIELD 2018


Už len pár dní zostáva do cvičenia AIR SHIELD 2018

V týchto dňoch, konkrétne od 1. októbra 2018, sa príslušníci vzdušných síl intenzívne podieľajú na príprave pracovísk ako aj samotného vyčleneného personálu na nadchádzajúce cvičenie AIR SHIELD 2018 (ďalej len AISD 2018). Hlavná fáza tohto najväčšieho tohtoročného cvičenia vzdušných síl vykonávaného na území SR bude prebiehať od 9. do 11. októbra 2018 v priestoroch stálej dislokácie útvarov vzdušných síl s čiastočným vyvedením síl a prostriedkov do priestoru cvičiska Kolíňansky vrch.

Po príprave pracovísk a kontrole spojenia budú dňa 5. októbra 2018 vykonané nácviky činnosti a kontroly zladenosti. To, že profesionáli vzdušných síl nič nenechávajú na náhodu a pristupujú k svojej práci maximálne zodpovedne, svedčí aj fakt, že jednotlivé pracoviska cvičenia dnes osobne navštívil a skontroloval aj samotný riadiaci cvičenia brigádny generál Miroslav Lorinc, zástupca veliteľa vzdušných síl.

Hlavným cieľom cvičenia je precvičiť a zvýšiť schopnosť veliteľov a štábov plánovať vzdušné operácie k zabezpečeniu ochrany a obrany SE a zoskúpení síl v spoločnom operačnom priestore v súlade s procedúrami NATO. Úlohy spojené s cvičením budú zamerané aj na precvičenie procedúr vytvorenia a aktivácie systému velenia a riadenia vzdušnej operácie na operačnom a taktickom stupni velenia VzS.

Na cvičení AISD 2018 participujú príslušníci ZaNKIS Ružomberok, Topografického ústavu Banská Bystrica a tiež príslušníci Generálneho štábu OS SR. Počas hlavnej fázy cvičenia bude reálne nasadená aj letecká technika vzdušných síl.


Už len pár dní zostáva do cvičenia AIR SHIELD 2018Už len pár dní zostáva do cvičenia AIR SHIELD 2018Už len pár dní zostáva do cvičenia AIR SHIELD 2018Už len pár dní zostáva do cvičenia AIR SHIELD 2018Už len pár dní zostáva do cvičenia AIR SHIELD 2018Už len pár dní zostáva do cvičenia AIR SHIELD 2018

Autor: VVzS , Foto: VVzS - Dátum: 05.10.2018
Čítanosť: 5655
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share