Preskocit navigáciu

Vzdušné sily OS SR zabezpečovali pracovný program ústavných činiteľov SR


Vzdušné sily OS SR zabezpečovali pracovný program ústavných činiteľov SR

Jednou z úloh, ktoré plnia Vzdušné sily OS SR je aj letecká preprava ústavných činiteľov. Pripravenosť na plnenie tejto úlohy preukázali v ostatných dňoch posádky z vrtuľníkového krídla Prešov s vrtuľníkmi UH-60M a posádka lietadla L-410 z dopravného krídla Kuchyňa pri zabezpečovaní leteckej prepravy v prospech hlavného veliteľa OS SR – prezidenta SR Andreja Kisku a ministra obrany SR Petra Gajdoša počas ich protokolárnych a pracovných aktivít na území SR.

Možnosť posúdiť profesionalitu pilotov vzdušných síl mal prezident SR spolu so svojimi významnými hosťami – prezidentmi krajín V4 počas ich preletu nad regiónom Vysokých Tatier vo vrtuľníkoch UH-60M, ktorý sa uskutočnil 11.10.2018 v rámci programu dvojdňového samitu prezidentov krajín V4 na Štrbskom Plese.

Ďalšou úlohou pre letcov z Kuchyne a Prešova na deň 15.10.2018 bola preprava ministra obrany SR lietadlom L-410 z letiska Kuchyňa do Prešova a následne vrtuľníkom UH-60M do výcvikového priestoru Kamenica nad Cirochou vo východnej časti Slovenska. Po pristátí vo výcvikovom priestore sa minister pripojil k delegácii prezidenta SR, kde sa potom spoločne v rámci svojho pracovného programu oboznámili s prebiehajúcim výcvikom tankovej roty 21. zmiešaného mechanizovaného práporu Trebišov.

Pri plnení týchto úloh príslušníci VzS OS SR aj vďaka novej leteckej technike opäť preukázali svoju vysokú pripravenosť, flexibilitu a schopnosti realizovať bezpečnú leteckú prepravu našich aj zahraničných najvyšších štátnych predstaviteľov.


Vzdušné sily OS SR zabezpečovali pracovný program ústavných činiteľov SRVzdušné sily OS SR zabezpečovali pracovný program ústavných činiteľov SRVzdušné sily OS SR zabezpečovali pracovný program ústavných činiteľov SRVzdušné sily OS SR zabezpečovali pracovný program ústavných činiteľov SRVzdušné sily OS SR zabezpečovali pracovný program ústavných činiteľov SRVzdušné sily OS SR zabezpečovali pracovný program ústavných činiteľov SRVzdušné sily OS SR zabezpečovali pracovný program ústavných činiteľov SRVzdušné sily OS SR zabezpečovali pracovný program ústavných činiteľov SRVzdušné sily OS SR zabezpečovali pracovný program ústavných činiteľov SRVzdušné sily OS SR zabezpečovali pracovný program ústavných činiteľov SR

Autor: vvzs , Foto: VK prezidenta SR - Dátum: 18.10.2018
Čítanosť: 5843
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share