Preskocit navigáciu

Ukončenie Poddôstojníckeho kurzu OR-6


Ukončenie Poddôstojníckeho kurzu OR-6
Slávnostné vyradenie frekventantov Poddôstojníckeho kurzu OR-6 sa uskutočnilo
9. novembra 2018 v kinosále Základne výcviku a mobilizačného doplňovania v Martine.       
Do kurzu nastúpilo 50 profesionálnych vojakov z útvarov OS SR. Cieľom kurzu bolo pripraviť profesionálnych vojakov na povýšenie do poddôstojníckej hodnosti rotný s dôrazom hlavne na rozvoj vodcu a jeho vodcovských kompetencií. Celý výcvik bol založený na filozofii „rozhodnúť sa a rozhodnúť sa správne.“
Pod vedením staršieho inštruktora nadrotmajstra Tomáša Zábojníka a inštruktorov nadrotmajstra Richarda Kušana, rotmajstra Milan Kučeríka, rotmajstra Jozefa Baričiaka, rotmajstra Romana Žifčáka, rotmajstra Tomáša Novodomca a rotného Andreja Bleha sa podarilo cieľ kurzu splniť.
           Slávnostné vyradenie bolo vykonané za prítomnosti veliaceho poddôstojníka Základne výcviku a mobilizačného doplňovania štábneho nadrotmajstra Miroslava Ferenca, veliteľa Poddôstojníckej akadémie štábneho nadrotmajstra Richarda Fabriciusa, veliteľského a inštruktorského zboru Kariérnych kurzov Poddôstojníckej akadémie.
Najlepším absolventom Poddôstojníckeho kurzu OR-6 sa stal príslušník 5. pluku špeciálneho určenia Žilina.
Absolventi kurzu sú schopní veliť družstvu a čate, riadiť prípravu a výcvik podriadených, zodpovedať za bojovú a morálnu pripravenosť, vycvičenosť a za vojenské vystupovanie podriadených, plánovať, realizovať, kontrolovať a hodnotiť vojenský výcvik a odbornú prípravu vo vojenskom zariadení.
 
„Všetkým srdečne blahoželáme.“
 

fotofoto

Autor: PA , Foto: PA - Dátum: 12.11.2018
Čítanosť: 6583
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share