Preskocit navigáciu

Príslušníci Čestnej stráže OS SR sa zúčastnili slávnostnej vojenskej prehliadky v Bukurešti


Príslušníci Čestnej stráže OS SR sa zúčastnili slávnostnej vojenskej prehliadky v Bukurešti    

Rumunská republika si 1. decembra tohto roku pripomenula 100. výročie Dňa zjednotenia Rumunska. Súčasťou osláv bola už tradične slávnostná vojenská prehliadka, ktorá sa konala pri Víťaznom oblúku v historickom centre Bukurešti. Pozemné sily Rumunských ozbrojených síl ako garant podujatia pozvali na túto slávnostnú vojenskú prehliadku aj zahraničných partnerov z vyše 20 štátov, ako napríklad Bulharska, Českej republiky, Francúzka, Grécka, Kanady, Moldavska, Nemecka, Portugalska, Poľska, Slovenska, USA, Španielska, Talianska, Turecka, Ukrajiny a Veľkej Británie.

Tisícky zúčastnených divákov tak mali možnosť sledovať veľkolepú vojenskú prehliadku na ktorej sa zúčastnilo celkovo viac ako 4000 vojakov, 250 kusov pozemnej vojenskej techniky a 50 lietadiel. Na tejto mnohonárodnostnej vojenskej prehliadke sa zúčastnilo aj 20 príslušníkov Čestnej stráže OS SR Veliteľstva posádky Bratislava, ktorí pod vedením kpt. Smolku vzorne reprezentovali Slovenskú republiku.


Príslušníci Čestnej stráže OS SR sa zúčastnili slávnostnej vojenskej prehliadky v BukureštiPríslušníci Čestnej stráže OS SR sa zúčastnili slávnostnej vojenskej prehliadky v BukureštiPríslušníci Čestnej stráže OS SR sa zúčastnili slávnostnej vojenskej prehliadky v Bukurešti

Autor: z. Ing. Miroslav PECHO , Foto: pplk. Ing. Andrej ČUČVARA - Dátum: 03.12.2018
Čítanosť: 3847
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share