Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Taktické krídlo Sliač má nového veliteľa


Taktické krídlo Sliač má nového veliteľa

Taktické  krídlo Sliač má od 4. decembra 2018 nového veliteľa. Plukovník generálneho štábu Vladimír Lisý po viac ako ôsmich rokoch odovzdal velenie sliačskej základne svojmu zástupcovi podplukovníkovi Martinovi Kuterkovi. Slávnostný ceremoniál sa uskutočnil za účasti veliteľa vzdušných síl OS SR generálmajora Ľubomíra Svobodu. Pozvanie prijal aj primátor mesta Sliač Daniel Dunčko, velitelia útvarov Vzdušných síl OS SR, veliaci poddôstojník Vzdušných síl OS SR štábny nadrotmajster Peter Kuka, bývalý veliteľ Leteckej základne Sliač plukovník v.v. Jozef Dobrotka a ďalší vzácni hostia.

V úvode  ceremoniálu sa prítomným prihovoril veliteľ Vzdušných síl OS SR. Vo svojom prejave poďakoval odovzdávajúcemu veliteľovi za prácu, ktorú zodpovedne vykonával. Novovymenovanému veliteľovi poprial veľa šťastia a úspechov v novej funkcii.

Po symbolickom odovzdaní a prevzatí vlajky Slovenskej republiky medzi odchádzajúcim a nastupujúcim veliteľom krídla sa k prítomným prihovoril odchádzajúci veliteľ taktického krídla Poďakoval všetkým príslušníkom krídla za ich prácu, a novému veliteľovi poprial veľa úspechov v jeho funkcii a podriadených, ktorí ho nikdy nesklamú a podržia ho, keď to bude najviac potrebné.

Samozrejme, že nechýbal ani prvý príhovor podplukovníka Martina Kuterku z pozície veliteľa Taktického krídla Sliač. „Som presvedčený, že k úlohám funkcie veliteľa krídla budem pristupovať zodpovedne a svedomito a využijem pri tom všetky svoje profesionálne schopnosti a odborné znalosti. Pevne verím, že sa pri tom budem môcť spoľahnúť a oprieť o kvalitných profesionálov a odborníkov, ktorých krídlo má a že udržíme v súčinnosti s nadriadenými zložkami vysoký štandard plnenia úloh„ zdôraznil nový veliteľ krídla.

Ceremoniál bol ukončený slávnostným pochodom a odnesením štátnej zástavy.

 

Taktické krídlo Sliač má nového veliteľaTaktické krídlo Sliač má nového veliteľaTaktické krídlo Sliač má nového veliteľaTaktické krídlo Sliač má nového veliteľaTaktické krídlo Sliač má nového veliteľaTaktické krídlo Sliač má nového veliteľaTaktické krídlo Sliač má nového veliteľaTaktické krídlo Sliač má nového veliteľaTaktické krídlo Sliač má nového veliteľaTaktické krídlo Sliač má nového veliteľaTaktické krídlo Sliač má nového veliteľa

Autor: tk Sliač , Foto: Mgr. Martina Černáková - Dátum: 05.12.2018
Čítanosť: 5001
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share