Preskocit navigáciu

PRÍSLUŠNÍCI 56th COMBAT HELICOPTER´S REGIMENT V PREŠOVE


PRÍSLUŠNÍCI 56th COMBAT HELICOPTER´S REGIMENT V PREŠOVE

V dňoch 8. – 10. decembra 2009 sa na Vrtuľníkovom krídle konala konferencia za účasti siedmich príslušníkov päťdesiateho šiesteho bojového vrtuľníkového pluku z Inowroclaw v Poľsku.
Účelom konferencie bolo prerokovať spoločné pôsobenie Battle Groupy PL 2010 a výmena skúseností z pôsobenia v misiách s cieľom čo najlepšie pripraviť jednotku. Návštevu prijal veliteľ krídla plk. gšt. Ing. Miroslav Korba v spoločnosti náčelníka štábu krídla pplk. Ing. Stanislava Hurčíka. Po úvodnom slove bola veliteľom vrtuľníkovej jednotky mjr. Ing. Ladislavom Malákom v prezentácii predstavená jednotka, jej štruktúra a hlavné úlohy ktoré plní. Prezentáciou o logistickom zabezpečení jednotky pokračoval kpt. Ing. Oliver Straka, ktorý pôsobí v jednotke ako náčelník logistiky. V ďalší deň konferencie veliteľ krídla vo svojej prezentácii oboznámil prítomných o hlavných úlohách, ktoré krídlo plní, leteckom výcviku a taktiež o participácii krídla v misiách NATO, EU a UN.
V popoludňajších hodinách bolo poľskej návšteve prezentované logistické zabezpečenie jednotky, ukážka výstroje s doplnkami a statická ukážka vrtuľníkov Mi-17 M a Mi-17 SAR. V závere návštevy zástupca veliteľa vzdušných síl brig. gen. Ing. Ľubomír Svoboda vyslovil presvedčenie o prínose konferencie pre získanie nových poznatkov a skúseností.


PRÍSLUŠNÍCI 56th COMBAT HELICOPTER´S REGIMENT V PREŠOVEPRÍSLUŠNÍCI 56th COMBAT HELICOPTER´S REGIMENT V PREŠOVEPRÍSLUŠNÍCI 56th COMBAT HELICOPTER´S REGIMENT V PREŠOVEPRÍSLUŠNÍCI 56th COMBAT HELICOPTER´S REGIMENT V PREŠOVEPRÍSLUŠNÍCI 56th COMBAT HELICOPTER´S REGIMENT V PREŠOVEPRÍSLUŠNÍCI 56th COMBAT HELICOPTER´S REGIMENT V PREŠOVEPRÍSLUŠNÍCI 56th COMBAT HELICOPTER´S REGIMENT V PREŠOVEPRÍSLUŠNÍCI 56th COMBAT HELICOPTER´S REGIMENT V PREŠOVEPRÍSLUŠNÍCI 56th COMBAT HELICOPTER´S REGIMENT V PREŠOVE

Autor: por. Ing. Ján Dobál , Foto: por. Ing. Ján Dobál - Dátum: 15.12.2009
Čítanosť: 22489
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share