Preskocit navigáciu

Ukážka pre deti špeciálnej základnej školy


Ukážka pre deti špeciálnej základnej školy

Dňa 10. decembra 2009 v dopoludňajších hodinách do areálu Špeciálnej základnej školy na Sokolskej ulici vo Zvolene prišli príslušníci Brigády velenia, riadenia a prieskumu zo Zvolena, aby žiakom a pedagógom predviedli svoju výstroj, výzbroj a ukážky boja z blízka.
Pre zvedavé oči detí so zdravotným znevýhodnením príslušníci brigády pod velením poručíka Mgr. Miroslava Merčiaka pripravili veľmi pútavý program do ktorého žiaci aktívne vstupovali. Žiaci videli ukážku ručných zbraní, ktorú zabezpečili nrtm. Rastislav Kyseľ, rtn. Radovan Gímeš, čat. Mária Láskavá a voj.2.st. Miloš Macura z veliteľskej roty prRLPs. Osobnú ochranu jednotlivca pred chemickými látkami, a chemické prístroje predviedli slob. Dušan Kováč, voj.2.st.Slávka Pulíková, voj.2.st.Pavol Chňapko z roty podpory velenia. Slob. Anna Košíková žiakom predviedla spojovacie prostriedky. Tieto si žiaci aj osobne vyskúšali. Zaujímavou formou priblížili poslanie, výstroj a výzbroj príslušníkov OS SR rtn. Richard Valach a slob. Lukáš Kajan. Rozruch a záujem vzbudila u žiakov aj ukážka boja z blízka, ktorú na vysokej úrovni predviedli nrtm. Peter Kuka a slob. Ján Lukáč. Za aktivitu a pozornosť vojaci žiakov odmenili drobným darčekom vo forme odznakov.


ukážka pre detiukážka pre detiukážka pre detiukážka pre detiukážka pre detiukážka pre detiukážka pre detiukážka pre deti

Autor: poručík Mgr. Miroslav Merčiak , Foto: poručík Mgr. Miroslav Merčiak - Dátum: 16.12.2009
Čítanosť: 17377
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share