Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Deň otvorených dverí Národnej rady SR


Deň otvorených dverí Národnej rady SR
V nedeľu 1. septembra 2019 sa opäť po roku otvorili brány Národnej rady SR pre verejnosť. Národná rada SR si v tento deň pre návštevníkov pripravila okrem iného aj nabitý sprievodný program. Verejnosť mohla vidieť ukážky techniky Úradu na ochranu ústavných činiteľov a záchranných zložiek, vystúpili folklórne súbory, ale aj vojenská hudba OS SR.
Ďalší program bol pripravený pre návštevníkov v priestoroch Bratislavského hradu. Exkluzívne boli sprístupnené aj ochranné objekty vzácnych keltsko-rímskych stavieb objavené počas rekonštrukcie Bratislavského hradu. Návštevníci si mohli pozrieť statické ukážky a dynamické ukážky OS SR, Policajného zboru SR a záchranných zložiek. OS SR prezentovali svoju výstroj a výzbroj, ktorá sa každoročne teší mimoriadnemu záujmu verejnosti. Okrem toho mohli návštevníci podujatia získať informácie ako sa stať profesionálnym vojakom, či vojakom aktívnych záloh alebo dobrovoľnej vojenskej prípravy. Príslušníci Regrutačnej skupiny Bratislava a Trnava prezentovali tieto druhy služieb v OS SR a zároveň poskytli mladej generácii aj informácie o možnostiach štúdia na Akadémii ozbrojených síl gen. M. R. Štefánika v Liptovskom Mikuláši. Pre najmenších Regrutačné skupiny pripravili niekoľko zábavných aktivít, ktoré sprevádzala diskusia o vojenskom povolaní.
 
Deň otvorených dverí Národnej rady SR sa niesol v duchu fantastických zážitkov, ale predovšetkým v duchu oslavy Dňa Ústavy SR, ktorej prijatie si 1. septembra pripomíname.

Deň otvorených dverí Národnej rady SRDeň otvorených dverí Národnej rady SRDeň otvorených dverí Národnej rady SR

Autor: pu os sr - Dátum: 06.09.2019
Čítanosť: 7415
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share