Preskocit navigáciu

Návšteva generálneho biskupa ECAV vo Veliteľstve vzdušných síl


Návšteva generálneho biskupa ECAV vo Veliteľstve vzdušných síl

Dňa 12. februára 2010 navštívil Veliteľstvo vzdušných síl OS SR v sprievode generálneho duchovného ekumenickej pastoračnej služby v OS SR a OZ SR plukovníka Jaroslava Balockého generálny biskup Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania na Slovensku Mgr. Miloš Klátik, PhD. Jedným z hlavným cieľov návštevy bola prednáška na tému sociálnej tolerancie, intolerancie a xenofóbie. Zamestnanie bolo určené pre profesionálnych vojakov a zamestnancov veliteľstva a svojím určením sa zaradilo medzi mnohé preventívno – osvetové aktivity boja proti rôznym formám a podobám kriminality. Súčasťou prednášky spojenej s diskusiou boli okrem definovania tolerancie ako jedného z predpokladov mieru aj otázky rodovej intolerancie, javov predpojatosti voči etnikám a prejavov otvorenej neznášanlivosti.
V porovnaní s ostatnými preventívnymi aktivitami, organizovanými odborníkmi komisie pre prevenciu kriminality, prednáška svojou osobitosťou nadviazala na rozširujúcu sa tradíciu vzájomnej spolupráce vojensko – civilných odborných služieb, duchovnú službu nevynímajúc.

Jedna z myšlienok generálneho biskupa ECAV pre zamyslenie: „Stupeň uplatňovania demokracie súvisí s toleranciou, či už na úrovni individuálnej, skupinovej, alebo celospoločenskej“.


Návšteva generálneho biskupa ECAV vo Veliteľstve vzdušných sílNávšteva generálneho biskupa ECAV vo Veliteľstve vzdušných sílNávšteva generálneho biskupa ECAV vo Veliteľstve vzdušných sílNávšteva generálneho biskupa ECAV vo Veliteľstve vzdušných síl

Autor: mjr. Mgr. Zdenko BARANEC , Foto: čat. Roman CHOVANEC - Dátum: 12.02.2010
Čítanosť: 12581
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share