Preskocit navigáciu

Inšpekčný tím z Ukrajiny navštívil Vrtuľníkové krídlo v Prešove


Inšpekčný tím z Ukrajiny navštívil Vrtuľníkové krídlo v Prešove

Na základe Viedenského dokumentu, ktorý bol prijatý 16.novembra 1999 na istanbulskom summite a vstúpil do platnosti 1. januára 2000 navštívil Vrtuľníkové krídlo v Prešove inšpekčný tím z Ukrajiny. Slovenská republika plní svoje záväzky vo všetkých oblastiach, t. j. v oblasti výmeny informácií, vojenských kontaktov, overovania i globálnej výmeny vojenských informácií.
Zahraničnú delegáciu a príslušníkov Slovenského verifikačného centra privítal Veliteľ vrtuľníkového krídla v Prešove plk. gšt. Ing. Miroslav Korba, ktorý v úvodnej prezentácií oboznámil inšpektorov s históriou a organizačnou štruktúrou útvaru a poskytol ukrajinskému inšpekčnému tímu aktuálne informácie o úlohách, ktoré Vrtuľníkové krídlo generálplukovníka Jána Ambruša v Prešove v súčasnej dobe plní.
Ukrajinská inšpekčná skupina pod vedením plukovníka Igora Turanského mala počas návštevy možnosť vidieť priestory riadiacej veže, meteo centra, statické ukážky leteckej techniky, zabezpečovacej a pozemnej techniky, ako aj prípravu leteckej techniky pred letom.
Veliteľ krídla plukovník Korba v závere návštevy poďakoval členom ukrajinského inšpekčného tímu za záujem. Predstavitelia oboch strán zároveň vysoko ocenili možnosť vzájomnej výmeny informácií a vyjadrili spokojnosť s priebehom celej aktivity.


Inšpekčný tím z Ukrajiny navštívil Vrtuľníkové krídlo v PrešoveInšpekčný tím z Ukrajiny navštívil Vrtuľníkové krídlo v PrešoveInšpekčný tím z Ukrajiny navštívil Vrtuľníkové krídlo v PrešoveInšpekčný tím z Ukrajiny navštívil Vrtuľníkové krídlo v PrešoveInšpekčný tím z Ukrajiny navštívil Vrtuľníkové krídlo v PrešoveInšpekčný tím z Ukrajiny navštívil Vrtuľníkové krídlo v PrešoveInšpekčný tím z Ukrajiny navštívil Vrtuľníkové krídlo v PrešoveInšpekčný tím z Ukrajiny navštívil Vrtuľníkové krídlo v PrešoveInšpekčný tím z Ukrajiny navštívil Vrtuľníkové krídlo v Prešove

Autor: npor. Ing. Ľubomír Fejerčák , Foto: npor. Ing. Ľubomír Fejerčák - Dátum: 19.02.2010
Čítanosť: 11546
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share