Preskocit navigáciu

PLASTIC SHOCK 2010


PLASTIC SHOCK  2010

27. feburára 2010 sa uskutočnil jubilejný 10. ročník súťaže plastikových modelárov, ktorý je jediným podujatím tohto druhu v OS SR, venovaný spomienke na Grahama Wardella, britského pilota, ktorý zahynul počas leteckého dňa v Bratislave. Súťaž otvoril svojim príhovorom veliteľ dopravného krídla plk. gšt. Ing. Jozef Takács.
Súťaže sa zúčastnili okrem slovenských modelárov aj modelári z Česka, takže súťaž mala medzinárodný charakter. Pre 72 súťažiacich s 206 modelmi bolo pripravených 11 základných kategórií. Okrem hlavných ocenení boli pripravené špeciálne ceny a to pohár Veliteľa VÚ 1201 Kuchyňa za model lietadla, ktorý pôsobil na letisku Kuchyňa od roku 1945 po súčastnosť a taktiež ocenenie memoriálu Grahama Wardella.
Ná záver veliteľ vyzdvihol prácu všetkých súťažiacich, pochválil ich za trpezlivosť, poďakoval za účasť a pozval na následujúci ročník súťaže Plastic shock 2011.
Každý návštevník musel byť uchvátený pri pohľade na detailné spracovanie miniatúrnych modelov a pre nezainteresovaných určite bolo až nepochopiteľné, čo dokážu trpezliví modelári vytvoriť.


plastic shockplastic shockplastic shockplastic shockpspspspsps1ps1pspspspspspspspspspsps

Autor: por. Ing. Zuzana Mitríková , Foto: kpt. Ing. Rudolf Chocholáček - Dátum: 01.03.2010
Čítanosť: 14093
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share