Preskocit navigáciu

Ples ZK Sliač


Ples ZK Sliač

Pompézne plesy, kde sa dámy predvádzajú v rozmanitých elegantných róbach, vkusní páni v oblekoch a frakoch poteší nejedno oko, aj týmto býva plesová sezóna jedinečná. Medzi najznámejšie a najvyhľadávanejšie plesy v okolí mesta Sliač nepochybne patril aj 16. Letecký ples zmiešaného krídla Sliač, čoho dôkazom bol bleskový výpredaj vstupeniek.
Ples sa uskutočnil 13. februára tradične, ako po minulé roky v priestoroch Spoločenskej dvorany Palace kúpeľov Sliač. Popri príjemných tónoch folklórnej hudby Vojenského umeleckého súboru Jánošik veliteľ zmiešaného krídla Sliač plukovník Ing. Jozef Dobrotka osobne privítal všetkých plesu chtivých prichádzajúcich hostí. Slávnostným prípitkom poprial všetkým príjemnú zábavu a gala večer otvoril prvým tancom . Zábava na seba nenechala dlho čakať a vďaka skvelej hudobnej skupine TRIO ŠARM a DJ Eperiešimu bol parket v okamihu plný tanečných párov.
Ples poctili svojou účasťou aj funkcionári generálneho štábu a veliteľstva vzdušných síl, tiež velitelia útvarov vzdušných síl a dokonca aj zahraniční hostia.
Voľnú zábavu počas nevšedného večera spríjemnilo tanečné vystúpenie Vojenského umeleckého súboru Jánošík pod vedením riaditeľa súboru pána Imricha Ľalíka, taktiež polnočná tombola plná hodnotných vecných cien, ktorá sa niesla v duchu Valentína , sviatku zamilovaných a znamenitý rečník a moderátor pplk. Ing. Milan Sokol, ktorý celým týmto neobyčajným večerom prítomných sprevádzal.
Rozhodne najočakávanejšia časť programu bolo pasovanie „rytiera oblohy“ pilota mjr. Ing. Ladislava Maláka veliteľa letky Vrtuľníkového krídla Prešov, ktorému bol tento titul udelený aj za účasť na zahraničných mierových misiách SFOR, KFOR, EUFOR. Pre príslušníkov zmiešaného krídla Sliač bola táto ceremónia o to dojímavejšie, keďže titulom“ „čestný rytier oblohy“, bol ocenený veliteľ Zmiešaného krídla Sliač plk. Ing. Jozef Dobrotka. Ocenenie získal za zásluhy na výstavbe slovenského vojenského letectva, reprezentáciu VzS doma aj v zahraničí, ako aj za značný podiel na výcviku pilotov. Očividné prekvapenie plukovníka Dobrotku a dojatie v jeho tvári vyvolalo príjemné emócie snáď u každého.
Vynikajúca hudba, pri ktorej si prišla na svoje staršia aj mladšia generácia, bohatá tombola, ako aj hostia zabávajúci sa do skorých ranných hodín boli dôkazom dobrej atmosféry a nefalšovanej zábavy.
Dúfame, že 16. Letecký ples naplnil očakávania a zanechal v ľuďoch množstvo nezabudnuteľných spomienok a zároveň Vás veliteľ pozýva na 17. Letecký ples.


ples zk Sliacples zk Sliacples zk Sliacples zk Sliacples zk Sliac

Autor: por. Ing. Jana DAŇOVÁ , Foto: mjr. Ing. Tibor ČIČMANEC - Dátum: 16.02.2010
Čítanosť: 29323
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share