Preskocit navigáciu

Medzinárodné cvičenie TOXIC VALLEY 2021


Medzinárodné cvičenie TOXIC VALLEY 2021

Po ročnej prestávke sa opäť vo Výcvikovom a testovacom centre RCHBO v Zemianskych Kostoľanoch stretávajú odberové SICA (Sampling and Identification of Chemical Agents) tímy a mobilné chemické, identifikačné laboratória z Ministerstva vnútra SR a Ozbrojených síl Rakúska, Belgicka, Nemecka, Českej republiky, Francúzska, Nemecka, Maďarska, Talianska, Poľska, Slovenskej republiky, Slovinska a Spojených štátov amerických na medzinárodnom cvičení TOXIC VALLEY 2021. Na uvedenom cvičení sa organizačne, ale aj odbornou cvičiacou jednotkou podieľajú aj príslušníci práporu radiačnej, chemickej a biologickej ochrany Rožňava.

Hlavným cieľom cvičenia je vykonávanie odberu vzoriek z kontaminovaných priestorov a precvičenie schopností vzájomnej spolupráce v operáciách medzinárodného a domáceho krízového manažmentu. Tímy si preveria svoje znalosti a postupy pri odbere toxických chemických látok a ich predbežnej chemickej analýze v súlade so štandardami Severoatlantickej aliancie. Zároveň majú jedinečnú možnosť porovnania svojich postupov s tímami rovnakej špecializácie iných štátov, čo vytvára jedinečnú možnosť zvyšovania odbornosti v tejto špecifickej spôsobilosti radiačnej, chemickej a biologickej ochrany (RCHBO).


Medzinárodné cvičenie TOXIC VALLEY 2021Medzinárodné cvičenie TOXIC VALLEY 2021Medzinárodné cvičenie TOXIC VALLEY 2021Medzinárodné cvičenie TOXIC VALLEY 2021Medzinárodné cvičenie TOXIC VALLEY 2021Medzinárodné cvičenie TOXIC VALLEY 2021Medzinárodné cvičenie TOXIC VALLEY 2021Medzinárodné cvičenie TOXIC VALLEY 2021Medzinárodné cvičenie TOXIC VALLEY 2021Medzinárodné cvičenie TOXIC VALLEY 2021Medzinárodné cvičenie TOXIC VALLEY 2021Medzinárodné cvičenie TOXIC VALLEY 2021Medzinárodné cvičenie TOXIC VALLEY 2021

Autor: prrchbo , Foto: prrchbo - Dátum: 20.09.2021
Čítanosť: 2787
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share