Preskocit navigáciu

Kondičná príprava psovodov a psov Vojenskej polície ČR a SR.


Kondičná príprava psovodov a psov Vojenskej polície ČR a SR.

V dňoch 20. - 24. septembra 2021 sa Českej republike, v Náměšti nad Oslavou konala Kondičná príprava psovodov a psov Vojenskej polície ČR a SR. Výcviku sa zúčastnili aj psovodi Finančnej správy ČR, psovodi armády ČR a tiež psovodi Mestskej polície z Prahy. Výcvik bol rozdelený do troch kategórií. Hliadkové psy, psy so špeciálnym využitím na detekciu omamných a psychotropných látok (ďalej len OPL) a psy na detekciu zbraní a výbušnín.
V rámci výcviku si boli precvičené techniky obrany. A to zadržanie páchateľa v miestnosti, vo voľnom priestranstve a tiež vyhľadanie skrytého páchateľa v sťažených podmienkach. Technika vyhľadávania OPL, zbraní a výbušnín bola precvičovaná v rôznych priestoroch ako sú výrobné haly, haly leteckých opravovní na letisku, triedy na základných školách a tiež sklady vo vojenských útvaroch. Počas letu vrtuľníkom si psovodi so svojimi psami vyskúšali ovládateľnosť a manipuláciu svojich psov, ktorá je dôležitým prvkom pri nasadení psov v rôznych medzinárodných vojenských operáciách.
Vojenskú políciu reprezentovali psovodi rtm. Boris INDRO a služobný pes „RONI“ a nrtm. Peter MACKO a služobný pes „SPEEDY“.


Kondičná príprava psovodov a psov Vojenskej polície ČR a SR.Kondičná príprava psovodov a psov Vojenskej polície ČR a SR.

Autor: Vojenská polícia , Foto: Vojenská polícia - Dátum: 30.09.2021
Čítanosť: 5194
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share