Preskocit navigáciu

Intenzívny výcvik pred vyslaním do operácie efP v Lotyšsku


Intenzívny výcvik pred vyslaním do operácie efP v Lotyšsku

  Príslušníci 21.samohybného delostreleckého oddielu Michalovce 2.mechanizovanej brigády PS OS SR pod vedením svojho veliteľa podplukovníka Mareka Uchaľa a v súčinnosti s príslušníkom GŠ OS SR plukovníkom Romanom Bobaľom, vykonali v dňoch 9. - 20.mája 2022 v priestoroch VVP Valaškovce odborný výcvik pred vyslaním do operácie efP v Lotyšsku.

     Dňa 18.mája 2022 vykonali bojové školské streľby na tému – Palebná batéria pri plnení úloh počas vedenia ofenzívnej operácie. O schopnostiach a celkovej pripravenosti delostrelcov nadchádzajúcej rotácie sa prišiel osobne presvedčiť aj veliteľ PS OS SR generálmajor Ivan Pach. Cieľom dvojtýždňového výcviku bolo preveriť, upevniť a zdokonaliť odborné zručnosti príslušníkov 21.samohybného delostreleckého oddielu, ktorí sú predurčení na júnovú rotáciu efP. Hlavnou súčasťou výcviku bola naša 155mm samohybná kanónová húfnica Zuzana 2. Streľba bola vykonávaná na vzdialenosť 13 km, pričom hlavným úsilím bolo zabezpečiť maximálnu presnosť dopadu strely na cieľ. Ako zhodnotil veliteľ 21.samohybného delostreleckého oddielu podplukovník Marek Uchaľ, "tento výcvik bol výbornou príležitosťou zdokonaliť sa v odbornej a technickej príprave, vojaci sú preškolení na nový druh zbraňového systému a zároveň si precvičili streľbu s ostrou muníciou priamo v teréne."


Intenzívny výcvik pred vyslaním do operácie efP v LotyšskuIntenzívny výcvik pred vyslaním do operácie efP v LotyšskuIntenzívny výcvik pred vyslaním do operácie efP v LotyšskuIntenzívny výcvik pred vyslaním do operácie efP v LotyšskuIntenzívny výcvik pred vyslaním do operácie efP v LotyšskuIntenzívny výcvik pred vyslaním do operácie efP v LotyšskuIntenzívny výcvik pred vyslaním do operácie efP v LotyšskuIntenzívny výcvik pred vyslaním do operácie efP v LotyšskuIntenzívny výcvik pred vyslaním do operácie efP v LotyšskuIntenzívny výcvik pred vyslaním do operácie efP v LotyšskuIntenzívny výcvik pred vyslaním do operácie efP v Lotyšsku

Autor: PAO SLSD2022 , Foto: PAO SLSD2022 - Dátum: 20.05.2022
Čítanosť: 2555
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share