Preskocit navigáciu

Veliteľ posádky Trenčín položil veniec na Brezine


Veliteľ posádky Trenčín položil veniec na Brezine

Pri príležitosti osláv 67. výročia Slovenského národného povstania, ktoré si Slovenská republika pripomenula štátnym sviatkom, položili v utorok 30. augusta 2011 vence k Pamätníku umučeným na Brezine aj príslušníci trenčianskej posádky, zástupcovia mesta Trenčín, predstavitelia Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov a Zväzu vojakov Slovenskej republiky.

„Uctenie si pamiatky hrdinov Slovenského národného povstania, ktoré začalo 29. augusta 1944 pamätnou vetou Začnite s vysťahovaním, je pre všetkých Slovákov ich normálnou občianskou povinnosťou a pre profesionálneho vojaka obzvlášť,“ povedal veliteľ posádky Trenčín generálmajor Peter Vojtek a dodal, že posolstvo účastníkov povstania a ich rodinných príslušníkov, ktorí sa každoročne zúčastňujú osláv, musí byť zachované aj pre ďalšie generácie rovnako ako nápis na pamätníku: „Na večnú pamäť 69 bojovníkov proti fašizmu umučených na Trenčianskej Brezine.“ Veliteľ posádky zároveň vyjadril poďakovanie profesionálnym vojakom z Veliteľstva síl výcviku a podpory OS SR, zo Základne stacionárnych komunikačných a informačných systémov, z Veliteľstva spoločnej logistickej podpornej skupiny a zo Spoločného centra materiálového manažmentu GŠ OS SR, ktorí sa zúčastnili na slávnostnom akte kladenia vencov. Osobne zaďakoval aj Vojenskej hudbe Ozbrojených síl Slovenskej republiky z Bratislavy.

Velenie posádky Trenčín i predstavitelia vojenských útvarov s pôsobnosťou v Trenčíne navštevujú toto pamätné miesto každoročne a za účasti Vojenskej hudby Trenčín sa tak snažia "uctiť si pamiatku hrdinov, ktorí za nás bojovali."


Veliteľ posádky Trenčín položil veniec na BrezineVeliteľ posádky Trenčín položil veniec na BrezineVeliteľ posádky Trenčín položil veniec na BrezineVeliteľ posádky Trenčín položil veniec na BrezineVeliteľ posádky Trenčín položil veniec na Brezine 2Veliteľ posádky Trenčín položil veniec na Brezine 2Veliteľ posádky Trenčín položil veniec na Brezine 2Veliteľ posádky Trenčín položil veniec na Brezine 2Veliteľ posádky Trenčín položil veniec na Brezine 3Veliteľ posádky Trenčín položil veniec na Brezine 3

Autor: sekretariát VSVaP , Foto: sekretariát VSVaP - Dátum: 31.08.2011
Čítanosť: 15778
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share