Preskocit navigáciu

Prvá fáza previerky CREVAL deklarovaných príspevkov NSE pre NRF 2014 v zodpovednosti Dopravného práporu.


Prvá fáza previerky CREVAL deklarovaných príspevkov NSE pre NRF 2014 v zodpovednosti Dopravného práporu.

Komisia veliteľa síl výcviku a podpory Ozbrojených síl SR vykonala dňa 25. apríla v posádke Hlohovec prvú fázu previerky CREVAL (Combat Readiness Evaluation) deklarovaného príspevku NSE (National Support Element) pre NRF 2014 (NATO Response Force).

Prípravu deklarovaného príspevku NSE pre NRF 2014 s dobou pohotovosti od 1. januára 2014 do 31. decembra 2014 vedie veliteľ dopravného práporu podplukovník Ferdinand MURÍŇ. Do príspevku je zaradený personál a technika z dopravného a multifunkčného práporu v Hlohovci a tiež opravárenského práporu v Martine.

Počas prvej fázy previerky CREVAL bola komisiou v Hlohovci preverená pripravenosť zaradeného personálu a dokumentácie za dopravný, multifunkčný a opravárenský prápor spolu s technikou za dopravný a multifunkčný prápor. Veliteľ opravárenského práporu skontroloval techniku v posádke Martin.

Previerkový tím zhodnotil, že úlohy 1. fázy preverenia pripravenosti NSE pre NRF 2014 sú splnené. Základné postupy, štandardné procedúry a kritériá pre bojovú pripravenosť jednotiek bojového zabezpečenia podľa štandardov NATO sú implementované. Druhá fáza previerky CREVAL deklarovaného príspevku sa uskutoční počas vyvedenia vo vojenskom výcvikovom priestore Lešť v dobe od 13. mája 2013 do 24. mája 2013.


aaaabbb

Autor: kpt. Alena Kačalová - Dátum: 29.04.2013
Čítanosť: 23162
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share