Preskocit navigáciu

Generál Patrick De Rousiers naštívil Slovenský LOT House v operácii EUFOR ALTHEA


Generál Patrick De Rousiers naštívil Slovenský LOT House v operácii EUFOR ALTHEA

Predseda Vojenského výboru Európskej únie (CEUMC) generál Patrick de Rousiers a veliteľ EUFOR generál major Dieter Heidecker navštívili dňa 28.1. 2014 Slovenský LOT House NOVO SARAJEVO v operácii EUFOR ALTHEA v Bosne a Hercegovine.
Po prehliadke priestorov LOT House NOVO SARAJEVO veliteľ koordinačného centra pre styčné a pozorovacie tímy (LCC) pplk. René HÁZ oboznámil generála Patricka de Rousiers s organizačnou štruktúrou, hlavnými úlohami LCC a informoval ho o aktuálnej situácii v Bosne a Hercegovine. Po brífingu veliteľa LCC veliteľ LOTu NOVO SARAJEVO kpt. Milan JURÍK oboznámil generála Patricka de Rousiersa s priestore zodpovednosti LOTu (AOR), hlavných úlohách plnených príslušníkmi LOTu o aktuálnych problémoch v AOR. Generál Patrick de Rousiers sa živo zaujímal o postoj miestneho obyvateľstva k EUFOR a medzinárodným organizáciám ako i o politickej, ekonomickej a sociálnej situácii v Bosne a Hercegovine.
Na záver svojej krátkej návštevy generál Patrick de Rousiers poďakoval zúčastneným za poskytnuté informácie, ocenil prácu príslušníkov OS SR v prospech operácie ALTHEA v Bosne a Hercegovine a zaželal veľa úspechov do ďalšieho obdobia.


Generál Patrick De Rousiers naštívil Slovenský LOT House v operácii EUFOR ALTHEAGenerál Patrick De Rousiers naštívil Slovenský LOT House v operácii EUFOR ALTHEAGenerál Patrick De Rousiers naštívil Slovenský LOT House v operácii EUFOR ALTHEAGenerál Patrick De Rousiers naštívil Slovenský LOT House v operácii EUFOR ALTHEA

Autor: Slovcon ALTHEA , Foto: Slovcon ALTHEA - Dátum: 31.01.2014
Čítanosť: 8732
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share