Preskocit navigáciu

Slovenský kontingent sa pripravuje na ukončenie pôsobenia v operácii ISAF v Afganistane


Slovenský kontingent sa pripravuje na ukončenie pôsobenia v operácii ISAF v Afganistane

Slovenský kontingent v Afganistane sa postupne pripravuje na ukončenie svojho pôsobenia v operácii ISAF. S poslednou rotáciou vojakov do Afganistanu pricestovala aj 9-členná riadiaca skupina, ktorej úlohou je pripraviť podmienky pre stiahnutie techniky a materiálu.

Na leteckú základňu KAF v afganskom Kandaháre pricestovala tento týždeň posledná 292 – členná rotácia slovenských vojakov. V strážnej jednotke budú slúžiť prevažne príslušníci z 12. mechanizovaného práporu z Nitry. V jednotke SOAG (Special Operations Advisory Group) budú pôsobiť príslušníci 5. pluku špeciálneho určenia zo Žiliny a vojaci z 13. mechanizovaného práporu z Levíc budú pôsobiť v poradenskom tíme pre prápor afganskej národnej armády. Ďalší slovenskí vojaci budú pôsobiť na veliteľstvách ISAF.

Súčasného veliteľa slovenského kontingentu plukovníka Svetozára Bohuša vystrieda vo funkcii plukovník Zoltán Iboš.

Medzi hlavné úlohy slovenských vojakov v Afganistane patrí ochrana a obrana základne, poradenská činnosť v prospech rôznych jednotiek afganských bezpečnostných síl, zabezpečenie činnosti aliančných komunikačných a informačných systémov. Príslušníci OS SR pôsobia aj na rôznych pozíciách na veliteľstvách operácie.


Slovenský kontingent sa pripravuje na ukončenie pôsobenia v operácii ISAF v AfganistaneSlovenský kontingent sa pripravuje na ukončenie pôsobenia v operácii ISAF v AfganistaneSlovenský kontingent sa pripravuje na ukončenie pôsobenia v operácii ISAF v AfganistaneSlovenský kontingent sa pripravuje na ukončenie pôsobenia v operácii ISAF v AfganistaneSlovenský kontingent sa pripravuje na ukončenie pôsobenia v operácii ISAF v AfganistaneSlovenský kontingent sa pripravuje na ukončenie pôsobenia v operácii ISAF v AfganistaneSlovenský kontingent sa pripravuje na ukončenie pôsobenia v operácii ISAF v AfganistaneSlovenský kontingent sa pripravuje na ukončenie pôsobenia v operácii ISAF v AfganistaneSlovenský kontingent sa pripravuje na ukončenie pôsobenia v operácii ISAF v AfganistaneSlovenský kontingent sa pripravuje na ukončenie pôsobenia v operácii ISAF v Afganistane

Autor: MO SR - KOd , Foto: OS SR - npor. Peter Poldruhák - Dátum: 23.06.2014
Čítanosť: 7403
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share