Preskocit navigáciu

Návšteva AČR v Trenčíne


Návšteva AČR v Trenčíne

Výmena informácii v oblasti logistickej podpory jednotiek ozbrojených síl partnerských štátov NATO bola hlavnou témou počas zahraničnej návštevy Armády Českej republiky v Silách výcviku a podpory OS SR v dňoch 3. a 4. mája 2009 v Trenčíne.


Veliteľ síl výcviku a podpory generálmajor Ing. Miroslav Kováč privítal v stredu v Trenčíne svojho partnera z Armády Českej republiky brigádneho generála Ing. Jaroslava Kociána, veliteľa síl podpory AČR. Spolu diskutovali o logistických procesoch pri zabezpečovaní jednotiek ozbrojených síl oboch štátov. V rozhovoroch riešili otázky každodenného zabezpečenia materiálom, i spôsoby logistickej podpory operácií mimo územia republiky. Počas druhého dňa navštívili Výcvikové a testovacie centrum RCHBO v Zemianskych Kostoľanoch, kde boli českej strane prezentované úlohy centra i úspechy, ktoré od svojho otvorenia v roku 2005 získalo. V závere návštevy prijal veliteľ síl partnera billaterálnej spolupráce na veliteľstve v Trenčíne, kde mu objasnil pripravované reorganizačné zmeny v silách výcviku a podpory a predstavil nového veliteľa Pozemných síl OS SR generálmajora Ing. Jaroslava Vývleka.


Uvedená návšteva bola pokračovaním dvojstrannej spolupráce medzi Silami výcviku a podpory OS SR a Silami podpory AČR, ktorá začala už v roku 2002 založením síl výcviku a podpory.


Návšteva AČR_1Návšteva AČR_1Návšteva AČR_1Návšteva AČR_1

Autor: sekretariát VSVaP , Foto: sekretariát VSVaP - Dátum: 05.06.2009
Čítanosť: 17634
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share