Preskocit navigáciu

6. posádkový ples Trenčín


6. posádkový ples Trenčín
Takmer 450 hostí otvorilo plesovú sezónu Ozbrojených síl Slovenskej republiky v piatok 8. januára 2010 na 6. posádkovom plese v Posádkovom klube v Trenčíne organizovanom Veliteľstvom síl výcviku a podpory a Veliteľstvom pozemných síl.

Stalo sa pravidlom, že práve vojenský ples trenčianskej posádky je prvým plesom v roku a v meste Trenčín. Tento rok si však zapísal i celoslovenské prvenstvo čím získal na vážnosti a pozvaní hostia sú toho jasným dôkazom. Spolu s Ministrom obrany SR Jaroslavom Baškom a Štátnym tajomníkom Ministerstva obrany SR Danielom Duchoňom prijal pozvanie aj Náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl Slovenskej republiky generál Ľubomír Bulík a predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja MUDr. Pavol Sedláček. Nechýbali ani riaditelia sekcií ministerstva obrany, náčelníci štábov generálneho štábu, zástupcovia firiem a najmä príslušníci ozbrojených síl, profesionálni vojaci a zamestnanci z celého Slovenska.

Už šiesty ročník posádkového plesu bol v celku výnimočný svojím programom, ktorý pôsobil uceleným dojmom a profesionálnym prevedením. Po úvodnom príhovore veliteľov sa ujal slova a celým večerom hostí sprevádzal Ján Slezák, ktorý zaujal najmä interpretáciou piesní zo svetoznámych muzikálov. Prvé tanečné kolo otvorili tanečníci z hudobnej školy Paškovcov z Trenčína a na ľudovú strunu zahrali a zaspievali členovia Vojenského folklórneho súboru Jánošík. I keď tombola býva vždy hlavným lákadlom posádkových plesov, tento krát sa hostia tešili i na prekvapenie večera, ktorým bola speváčka Marcela Molnárová. Okamžite si získala úspech u celého publika, ktorému na záver venovala aj duet s Jánom Slezákom priamo na tanečnom parkete. Po tanci stíchla hudba a univerzálnu sálu Posádkového klubu v Trenčíne zahalila tma. Bolo vidieť len farebné obrysy účinkujúcich UV šou. Prekvapeniam však nebol koniec ani pri žrebovaní tomboly, kedy okrem zaujímavej hlavnej ceny venovali organizátori plesu vecný dar aj jednému z 52 domovov dôchodcov v Trenčianskom samosprávnom kraji.

Zábava ktorá pokračovala do rána je len potvrdením tradície vojenských plesov v Trenčíne, ktorá začala písať svoju históriu už v sedemdesiatych rokoch 20-teho storočia vďaka delostreleckým plesom v reštaurácii Kotva. Organizované boli Veliteľstvom východného vojenského okruhu, Vojenským veliteľstvom Východ a neskôr Veliteľstvom armády SR i Generálnym štábom OS SR. Tvár mesta sa menila a z reštaurácie Kotva sa plesy presunuli do priestorov Okruhového domu armády, dnešného Posádkového klubu Trenčín, v ktorom sa konajú dodnes.

6. posádkový ples Trenčín6. posádkový ples Trenčín6. posádkový ples Trenčín6. posádkový ples Trenčín6. posádkový ples Trenčín_26. posádkový ples Trenčín_26. posádkový ples Trenčín_26. posádkový ples Trenčín_26. posádkový ples Trenčín_36. posádkový ples Trenčín_36. posádkový ples Trenčín_36. posádkový ples Trenčín_36. posádkový ples Trenčín_46. posádkový ples Trenčín_46. posádkový ples Trenčín_46. posádkový ples Trenčín_46. posádkový ples Trenčín_56. posádkový ples Trenčín_56. posádkový ples Trenčín_56. posádkový ples Trenčín_56. posádkový ples Trenčín_66. posádkový ples Trenčín_6

Autor: sekretariát VSVaP , Foto: sekretariát VSVaP - Dátum: 11.01.2010
Čítanosť: 22437
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share