Preskocit navigáciu

Veľký detský deň na Zelenej vode v Novom Meste nad Váhom


Veľký detský deň na Zelenej vode v Novom Meste nad Váhom

V sobotu, 8. augusta sa v Novom Meste nad Váhom v areáli Zelená voda uskutočnilo podujatie pod názvom „Veľký detský deň“ zamerané na pozitívnu prezentáciu Ozbrojených síl Slovenskej republiky (ďalej len „OS SR“) na verejnosti, o ktorú sa postarali svojimi statickými a dynamickými ukážkami profesionálni vojaci z 12. mechanizovaného práporu Nitra a zo ženijného práporu Sereď.

V rámci statických ukážok si mohli návštevníci prezrieť vojenskú techniku a výzbroj, ktorú vojaci využívajú pri plnení služobných úloh. Nevšedným zážitkom pre deti bola aj možnosť vyskúšať si vojenskú výstroj - nosný modulárny systém, prilbu a ochrannú masku. Veľký záujem bol aj o statické ukážky ženistov zo Serede, ktorí predviedli v rámci statickej ukážky výstroj mínera a potápača. Azda najväčší zážitok, ktorý pripravili ženisti, mali tí najmenší z hľadania skrytých odznakov za pomoci detektora kovov, ktoré si po nájdení uchovali na pamiatku.

V rámci dynamických ukážok boli pre divákov pripravené ukážky z taktickej činnosti príslušníkov potápačského družstva prieskumnej čaty ženijného práporu, ktorí predviedli svoje umenie počas dohľadania a vyzdvihnutia makety zbrane z vodnej nádrže Zelená voda za pomoci motorového člnu ZODIAC. Nemenej zaujímavou dynamickou ukážkou bola ukážka vojakov z Nitry, ktorí okrem rôznych techník využívaných v boji zblízka predviedli aj techniky k obrane proti škrteniu, použitiu teleskopického obuška, či obranu proti útoku nožom.

Záujem o podujatia podobného druhu sú najlepším vysvedčením snahy organizátorov a nasadenia vyčlenených síl a prostriedkov. V neposlednom rade prehlbujú vzťahy medzi svetom profesionálnych vojakov a civilným sektorom, čo je v dnešnej dobe mimoriadne dôležitá devíza.     


Veľký detský deň na Zelenej vode v Novom Meste nad VáhomVeľký detský deň na Zelenej vode v Novom Meste nad VáhomVeľký detský deň na Zelenej vode v Novom Meste nad VáhomVeľký detský deň na Zelenej vode v Novom Meste nad VáhomVeľký detský deň na Zelenej vode v Novom Meste nad VáhomVeľký detský deň na Zelenej vode v Novom Meste nad VáhomVeľký detský deň na Zelenej vode v Novom Meste nad VáhomVeľký detský deň na Zelenej vode v Novom Meste nad VáhomVeľký detský deň na Zelenej vode v Novom Meste nad VáhomVeľký detský deň na Zelenej vode v Novom Meste nad Váhom

Autor: Ve1.mb , Foto: Ve1.mb - Dátum: 11.08.2020
Čítanosť: 3879
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share