Preskocit navigáciu

Slávnostný nástup k 20. výročiu vstupu do NATO


Slávnostný nástup k 20. výročiu vstupu do NATO
Od momentu, kedy Slovenská republika po dlhoročnom úsilí vstúpila do Severoatlantickej aliancie uplynulo 29. marca 2024 presne 20 rokov.

Podpisom Washingtonskej zmluvy  sme sa stali právoplatným členom najväčšej obrannej organizácie na svete. Slovensko dve dekády dokázalo, že je zodpovedný spojenec, ktorý vojensky prispieva k bezpečnosti aliančných štátov.

Pri tejto príležitosti sa dňa 2. apríla 2024 vo veliteľstve vzdušných síl uskutočnil slávnostný nástup, počas ktorého veliteľ vzdušných síl generálmajor Róbert Tóth vyjadril presvedčenie, že vzhľadom na súčasné bezpečnostné prostredie v Európe bol vstup Slovenska do NATO jedným z najdôležitejších krokov v novodobej histórii našej krajiny.

Zmena globálnej bezpečnostnej architektúry v súvislosti s prebiehajúcimi konfliktmi utvrdzuje v tom, že pre spoločné garancie bezpečnosti sú potrebné silné partnerstvá a dodržiavanie záväzkov.

Slávnostný nástup k 20. výročiu vstupu do NATOSlávnostný nástup k 20. výročiu vstupu do NATOSlávnostný nástup k 20. výročiu vstupu do NATO

Autor: vvzs , Foto: vvzs - Dátum: 04.04.2024
Čítanosť: 1651
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share