Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Apríl 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     


Vyhlásenie o prístupnosti

NSE schopné podpory i napriek útokom


NSE schopné podpory i napriek útokom
Veliteľ národného podporného prvku mechanizovanej prápornej skupiny major Melega v nedeľu 17. októbra 2010 potvrdil, že jednotka logistickej podpory je i napriek šíriacej sa opidémii u domorodého obyvateľstva, útokom na kemp NSE SVK a zhoršenej bezpečnostnej situácii v alfalandskom Záhorí pripravená logisticky doplňovať jednotky mprsk. Zároveň dodal, že jednotky pôsobia v priestore operácie v štáte Alfaland v úzkej spolupráci s lokálnymi predstaviteľmi.

„V skorých ranných hodinách som na základe rozkazu od nadriadeného vyslal konvoj na prevoz pozostatkov zosnulých vojakov, a popoludní sme vlastnými prostriedkami vykonali dva logistické konvoje,“ potvrdil major Melega. Zhoršená bezpečnostná situácia v priestore nasadenia, kedy boli prieskumom zistené podozrivé ozbrojené skupiny na trase presunu, zapríčinila oneskorenie vyslania jedného z nich do prístavu v obci ALfacity. Nakládku druhého logistického konvoja, ktorého úlohou je prevoz stanov pre napadnuté jednotky mechanizovanej prápornej skupiny, sťažil mínometný útok mimo perimeter kempu a následné chemické nebezpečenstvo. Po znížení hrozby vyrazil konvoj z kempu NSE SVK.
Situáciu v tábore, ktorý je naviazaný na dovoz pitnej vody z lokálnych zdrojov zhoršuje ich stav. Na základe získaných informácií sa s najväčšou pravdepodobnosťou z týchto zdrojov medzi domorodým obyvateľstvom rozšírila epidémia alimentárneho ochorenia so zažívacími ťažkosťami a možnosťou infekčného prenosu nákazy. „Na základe vlastných možností som nariadil získavať pitnú vodu z blízkeho zdroja pomocou úpravovne vody,“ povedal veliteľ NSE a dodal, že je pripravený v prípade požiadavky lokálnych lídrov pomáhať s dodávkou vody aj lokálnemu obyvateľstvu.

NSE schopné podpory i napriek útokomNSE schopné podpory i napriek útokomNSE schopné podpory i napriek útokomNSE schopné podpory i napriek útokomNSE schopné podpory i napriek útokomNSE schopné podpory i napriek útokom

Autor: PIO , Foto: sekretariát VSVaP - Dátum: 17.10.2010
Čítanosť: 26525
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share