Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Apríl 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     


Vyhlásenie o prístupnosti

Vyjednávanie s ozbrojencami je zložité


Vyjednávanie s ozbrojencami je zložité Od pondelňajšieho večera prebieha vyjednávanie medzi spojeneckými vojskami a hnutím Ballah, ktoré zajalo jedného z členov zdravotníckeho tímu nasadenej slovenskej prápornej skupiny počas zdravotníckej a humanitárnej pomoci v alfalandskej obci Vozárka v provincii Wida Fari.

Zdravotnícky tím slovenskej jednotky včera zasahoval pri vážnej dopravnej nehode, ktorá sa stala v obci Vozárka. Zdravotníci, ktorí sa snažili zachrániť život ťažko zranenej obyvateľky provincie, boli sprevádzaní zabezpečovacou jednotkou Vojenskej polície. Napriek tomu došlo k únosu slovenského vojaka, ktorého prívrženci militantného hnutia doposiaľ držia na neznámom mieste.

Už niekoľko hodín vojaci vyjednávajú s ozbrojencami o podmienkach prepustenia zajatého vojaka. Vzhľadom na to, že militanti trvajú na prepustení všetkých členov hnutia Ballah, ktorí skončili v rukách vojakov počas operácie, neboli vojenskí vyjednávači úspešní. Napriek tomuto incidentu pokračuje slovenský kontingent operácie RESTORE HOPE AND FAITH v humanitárnej pomoci obyvateľom provincie Wida Fari a zároveň zvažuje všetky možnosti ako dosiahnuť prepustenie svojho príslušníka.

Vyjednávanie s ozbrojencami je zložitéVyjednávanie s ozbrojencami je zložitéVyjednávanie s ozbrojencami je zložitéVyjednávanie s ozbrojencami je zložitéVyjednávanie s ozbrojencami je zložitéVyjednávanie s ozbrojencami je zložitéVyjednávanie s ozbrojencami je zložitéVyjednávanie s ozbrojencami je zložité

Autor: PIO , Foto: PIO - Dátum: 19.10.2010
Čítanosť: 27327
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share