Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Jún 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930


Vyhlásenie o prístupnosti

Príslušník štábu Dopravného práporu úspešný aj na športovom poli


Príslušník štábu Dopravného práporu úspešný aj na športovom poli
"I firmly believe that any man's finest hour - his greatest fulfillment to all he holds dear...is that moment when he has worked his heart out in a good cause and lies exhausted on the field of battle - victorious."
"Pevne verím, že najlepšia chvíľa človeka, najvyššie naplnenie všetkého, čo je mu drahé, nastáva po tom, keď naplno odovzdal svoje srdce pre dobrú vec a teraz vyčerpaný leží na bojisku...ako víťaz."
Vince Lombardi
 
Výborný nielen pri plnení svojich pracovných povinností, ale aj v športe, je náčelník ZT V npor. Ing. Blažej BARAČKA. Príslušník štábu Dopravného práporu patrí medzi "ťažké váhy"  Bratislava Monarchs, tímu amerického futbalu. Minulý rok vybojoval s Monarchs titul majstra Slovenska a tento rok má už za sebou obhajobu aj reprezentáciu Slovenska v tomto športe. Prvý krát sa do kontaktu s americkým futbalom dostal ešte ako dieťa na základnej škole pri sledovaní amerického kultového filmu Last boy scout. Ako sa vyjadril hráč s číslom 79 npor. Ing. Blažej Bračka: „Kedže som mal na tento šport v podstate fyzické predpoklady  už v 2. triede strednej školy, som si mohol požiadať o zakáľačkový list, to znamená, že som prekročil 100 kg hranicu, v roku 2002, po kontaktovaní trénera Bratislava Monarchs Ľudovíta Galku, som začal v starting line defense na pozícii defensive tackle.“ Nakoľko v tej dobe sme boli jediný tím na Slovensku hrávali sme českú ligu. Na otázku čo sa mu na futbale páči, sa vyjadril: „Fascinuje ma na ňom sila, rýchlosť, taktika. Sú to v podstate šachy ale s ťažšími figúrkami“.
 Možno konštatovať, že npor. Ing. Blažej BARAČKA, príslušník Dopravného práporu, je vzorom pre ostatných nielen v práci, ale aj v zmysluplnom rozvíjaní voľno - časových aktivít.  

Príslušník štábu Dopravného práporu úspešný aj na športovom poliPríslušník štábu Dopravného práporu úspešný aj na športovom poliPríslušník štábu Dopravného práporu úspešný aj na športovom poliPríslušník štábu Dopravného práporu úspešný aj na športovom poli

Autor: des. Radka Koncová , Foto: Monarchs Bratislava - Dátum: 26.10.2012
Čítanosť: 10320
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share