Preskocit navigáciu

Vojenskú prísahu zložilo v Martine 137 čakateľov a kadetov


Vojenskú prísahu zložilo v Martine 137 čakateľov a kadetov        
Zložením vojenskej prísahy a slávnostným vyradením ukončilo 23. februára 2018 v martinskej Základni výcviku a mobilizačného doplňovania svoju prípravu na službu v ozbrojených silách SR 137 nových profesionálnych vojakov.
Na slávnostnej ceremónii sa zúčastnili zástupca náčelníka Generálneho stábu – náčelník štábu OS SR generálmajor Miroslav Kocian, zástupca veliteľa Pozemných síl OS SR brigádny generál Juraj Krištofovič ako aj ďalší vážení hostia.
„Prísaha je záväzok, ktorý na seba dobrovoľne beriete a jej zložením verejne vyhlasujete odhodlanie slúžiť v Ozbrojených silách Slovenskej republiky a záujmom Vášho národa. Uvedomte si že to nie sú formálne slová, ktoré tu pred nami všetkými vyslovíte. Je to otázka cti každého, každej z Vás, ktorí dnes túto prísahu zložíte ale i nás všetkých, ktorí sme už túto prísahu zložili dávnejšie. Je to garantovanie toho, že ste si vedomí zodpovednosti k Vašim druhom v zbrani, vašim veliteľom, vzájomnej podpore na spoločnej ceste k cieľu nehľadiac na to aká bude ta cesta ťažká.“ povedal vo svojom príhovore veliteľ Základne výcviku a mobilizačného doplňovania plukovník Ľubomír Podhorec.
Po vykonanom akte vojenskej prísahy sa novým profesionálom prihovoril generálmajor Miroslav Kocian.
Najlepším absolventom základného vojenského výcviku sa stala vojačka 1. stupňa Veronika Hrochová, ktorej veliteľ Základne výcviku a mobilizačného doplňovania udelil najvyššie morálne ocenenie - „zápis do kroniky útvaru“.
V závere slávnostného vyradenia absolventov základného vojenského výcviku vystúpil so svojim príhovorom starší kaplán Základne výcviku a mobilizačného doplňovania plukovník František Počurek.

fotofotofotofotofotofotofotofotofoto

Autor: Rastislav Leško , Foto: npor. Ing. Martin Dlutko - Dátum: 27.02.2018
Čítanosť: 5700
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share