Preskocit navigáciu

Rokovanie pracovnej skupiny NATO Physical Protection Panel


Rokovanie pracovnej skupiny NATO Physical Protection Panel

V dňoch 5.-11. novembra 2018 v priestoroch Generálneho štábu a Ministerstva obrany prebieha rokovanie pracovnej skupiny NATO Physical Protection Panel (ďalej len PPP), ktoré organizujú príslušníci Odboru bojovej podpory operácií, Štábu strategického plánovania GŠ OS SR. Na rokovaní sa zúčastňuje 27 delegátov zo 16 krajín a Centra výnimočnosti JCBRN Defence COE Vyškov.
PPP je jednou zo siedmych pracovných skupín – panelov NATO, v odbornosti radiačná, chemická a biologická ochrana, ktorá je zodpovedná za stanovovanie operačných charakteristík a požiadaviek, testovacích kritérií a technických špecifikácií, ktoré vedú k rozvoju techník a procedúr v oblasti štandardizácie fyzickej ochrany osôb v prostredí radiačnej, chemickej a biologickej kontaminácie. Slovenská republika je prostredníctvom svojho delegáta v tejto skupine správcom štandardizačného dokumentu STANAG 2515 – Kolektívna ochrana v RCHB prostredí.
Počas týždňa bude práca panela zameraná hlavne na tvorbu nových štandardov napríklad na prostriedky individuálnej ochrany pre lietajúci personál, izolačný box pre prevoz biologicky kontaminovaných osôb a revíziu existujúcich dokumentov, ktoré určujú smerovanie rozvoja spôsobilostí rchbo.


Rokovanie pracovnej skupiny NATO Physical Protection PanelRokovanie pracovnej skupiny NATO Physical Protection Panel

Autor: kpt. Glinda , Foto: OdBPO ŠbSP - Dátum: 07.11.2018
Čítanosť: 6940
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share