Preskocit navigáciu

Jednotka Igla cvičila na bojové streľby v palebnom postavení v Ustke


Jednotka Igla cvičila na bojové streľby v palebnom postavení v Ustke

Príslušníci protilietadlového oddielu Igla určeného na vykonanie bojových strelieb prenosného protilietadlového kompletu 9K38 Igla v rámci medzinárodného cvičenia Tobruq Legacy 2019, absolvovali nácvik na vykonanie strelieb na pobreží Baltského mora, priamo na stanovenom palebnom stanovisku SO-3 na polygóne Ustka v Poľsku.

Nácvik bol vykonávaný vo vysokom tempe, keď počas 15 minút jednotka vykonala zjazd do palebného postavenia, simulované postreľovanie 6 cieľov z OT-90, z Tatry 815-7 z palebného postavenia a následný odjazd do priestoru sústredenia. Tento cyklus bol opakovane precvičovaný až do úplného zvládnutia všetkých činností bez najmenších nedostatkov a zaváhaní s čím vyjadril spokojnosť aj riadiaci bojových strelieb major Ladislav Ostradecký, veliteľ protilietadlového oddielu Igla.

Bojové streľby v dňoch 17. - 18. júna v rámci cvičenia TOLY 19 vykoná 13 rôznych  protilietadlových systémov SHORAD, VSHORAD a MANPADS z 8 krajín. Počas 2 dní bude odpálených na rôzne terče takmer 200 protilietadlových rakiet. Slovenskí vojaci vykonajú denné aj nočné streľby počas DV dňa 17. júna v dvoch stanovených 25 minútových oknách, pred zrakmi pozvaných VIP hostí vrátane slovenskej delegácie.


Jednotka Igla cvičila na bojové streľby v palebnom postavení v UstkeJednotka Igla cvičila na bojové streľby v palebnom postavení v UstkeJednotka Igla cvičila na bojové streľby v palebnom postavení v UstkeJednotka Igla cvičila na bojové streľby v palebnom postavení v UstkeJednotka Igla cvičila na bojové streľby v palebnom postavení v UstkeJednotka Igla cvičila na bojové streľby v palebnom postavení v Ustke

Autor: plrb , Foto: plrb - Dátum: 10.06.2019
Čítanosť: 2347
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share