Preskocit navigáciu

Jednotka SA-6 vykonala v Ustke prípravu na budúcoročné bojové streľby


Jednotka SA-6 vykonala v Ustke prípravu na budúcoročné bojové streľby

Príslušníci protilietadlovej raketovej brigády Nitra v priebehu cvičenia Tobruq Legacy 2019 vykonala prípravu na bojové streľby, ktoré sa na polygóne Ustka uskutočnia v budúcom roku. V rámci prípravy prebehla rekognoskácia prístupových ciest do palebného postavenia pre pásovú a kolesovú techniku, presun riadiaceho a navádzacieho rádiolokátora, odpaľovacieho zariadenia a nabíjacieho prepravníka spolu s 3 ks cvičných rakiet, nabitie rakiet na odpaľovacie zariadenie a prechod techniky z pochodovej do bojovej polohy. Vodiči pásovej techniky si tak po dvoch rokoch mohli opäť vyskúšať jazdu na piesčitom podklade v Ustke, tentokrát na vlastnej technike. Okrem toho mali príslušníci bojových zmien v rámci letového úsilia príležitosť zoznámiť sa s diaľkovo ovládaným terčom Shogun, ktorý sa používa práve pri bojových streľbách protilietadlových raketových kompletov stredného dosahu. Pre veliteľov batérií kapitána Michala Školu a nadporučíka Ivana Olejára a ich podriadených to bola cenná skúsenosť, nakoľko na daný terč budú o rok strieľať po prvý krát.

V rámci cvičenia sa rozvinula aj spolupráca a výmena skúseností s českými kolegami zo Strakoníc, ktorí absolvujú bojové streľby už o týždeň. Spolu so slovenskými vojakmi preverovali schopnosť protilietadlových rakiet ničiť daný typ cieľa v súlade s  bezpečnostnými obmedzeniami strelnice.


Jednotka SA-6 vykonala v Ustke prípravu na budúcoročné bojové streľbyJednotka SA-6 vykonala v Ustke prípravu na budúcoročné bojové streľbyJednotka SA-6 vykonala v Ustke prípravu na budúcoročné bojové streľbyJednotka SA-6 vykonala v Ustke prípravu na budúcoročné bojové streľbyJednotka SA-6 vykonala v Ustke prípravu na budúcoročné bojové streľbyJednotka SA-6 vykonala v Ustke prípravu na budúcoročné bojové streľbyJednotka SA-6 vykonala v Ustke prípravu na budúcoročné bojové streľbyJednotka SA-6 vykonala v Ustke prípravu na budúcoročné bojové streľby

Autor: plrb , Foto: plrb - Dátum: 12.06.2019
Čítanosť: 2535
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share