Preskocit navigáciu

Schopní ochrániť svoj konvoj a samých seba


Schopní ochrániť svoj konvoj a samých seba

V mesiaci apríl 2021 sa v priestore Odboru krízového manažmentu, výcviku a kynológie Vlkanová- Hronsek (ďalej len OKMVaK) uskutočnilo druhé inštruktážno – metodické zamestnanie (ďalej len „IMZ“) v oblasti streleckej prípravy pre príslušníkov práporu logistiky Hlohovec. Zamestnanie viedol inštruktor oddelenia špeciálneho výcviku OKMVaK. Príslušníci práporu dlhodobo spolupracujú v oblasti výcviku konvojov s odborom krízového manažmentu, výcviku a kynológie. Na základe vzájomnej spolupráce a zvyšovania kvality spôsobilostí sa v tomto výcvikovom roku spolupráca zamerala na zvýšenie takticko – streleckých zručností.
Príslušníci práporu logistiky absolvovali IMZ so zameraním na základy streleckých drilov z oblasti Force Protection. Úlohy plnili v taktickej ústroji a niektoré taktické úlohy plnili pod fyzickou záťažou. Cieľom tohto zamestnania bolo zdieľať nové spôsoby prípravy a medzinárodné štandardy, ktoré sú vyžadované v medzinárodnom krízovom manažmente (napr. schopnosť streľby spoza krytu, rôzne kondície pripravenosti a taktiež aj streľbu v pohybe na viaceré ciele). Zamestnanie malo veľmi pozitívnu odozvu. Obidve strany vyjadrili spokojnosť a do budúcnosti si predsavzali spolupracovať v tejto oblasti s cieľom dosiahnutia limitovanej vlastnej ochrany logistického konvoja v menej permisívnom prostredí.


Schopní ochrániť svoj konvoj a samých sebaSchopní ochrániť svoj konvoj a samých sebaSchopní ochrániť svoj konvoj a samých sebaSchopní ochrániť svoj konvoj a samých seba

Autor: Vojenská polícia , Foto: Vojenská polícia - Dátum: 23.04.2021
Čítanosť: 5555
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share