Preskocit navigáciu

Veliteľsko - štábne cvičenie


Veliteľsko - štábne cvičenie

Veliteľsko - štábne cvičenie na mapách (VŠC) velenia a štábu 14. práporu logistiky Topoľčany (14.prlog) sa konalo v priestoroch posádkového cvičiska Lipovník v termíne od 6. do 8. júna 2023 za riadenia veliteľa práporu podplukovníka Mareka Krchňavého.

Samotná téma cvičenia „Logistická podpora mechanizovanej brigády v operácii na obranu SR“ určila úlohy pre cvičiacich profesionálnych vojakov z 14. prlog. Počas VŠC príslušníci velenia a štábu 14. prlog precvičili procesy používané pri riadení logistickej podpory mechanizovanej brigády v operácii na obranu SR, jednotlivé prvky velenia a riadenia 14.prlog sa precvičili v zhromažďovaní, analýze, spracovaní informácií o situácii a ich odovzdávaní. V neposlednom rade sa všetci príslušníci miesta velenia 14.prlog precvičili z činností a reakcií na bezpečnostné hrozby a incidenty, ktoré môžu nastať počas riadenia logistickej podpory operácie na mieste velenia, ktoré v teréne vybudovali príslušníci roty bojového zabezpečenia 14.prlog.

Vykonaniu VŠC predchádzalo plnenie úloh príslušníkmi 14.prlog v rámci previerkového cvičenia Ozbrojených síl Slovenskej republiky „ALERTEX 23“, ktoré zároveň vytvorilo iniciačné podmienky a prostredie pre cvičiacich v súlade s námetom VŠC.

Cieľom všetkých týchto aktivít je uistenie občanov Slovenskej republiky o pripravenosti OS SR v spolupráci so spojencami účinne prispieť k obrane vlasti.

 


Veliteľsko - štábne cvičenieVeliteľsko - štábne cvičenie

Autor: 14.prlog , Foto: 14.prlog - Dátum: 12.06.2023
Čítanosť: 1140
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share