Preskocit navigáciu

Odovzdanie letiska Sliač, nový veliteľ Vzdušných síl


Odovzdanie letiska Sliač, nový veliteľ Vzdušných síl
Po 362 dňoch rekonštrukcií bolo včera letisko Sliač odovzdané späť do užívania Ozbrojeným silám Slovenskej republiky. Slávnostného aktu sa zúčastnil Prezident SR Ivan Gašparovič, Minister obrany Jaroslav Baška, Náčelník generálneho štábu OS SR generál Ing. Ľubomír Bulík, CSc., predstavitelia vojenského diplomatického zboru pri Slovenskej republike, zástupcovia CAOC 2 a NATO,  zástupcovia štátnej správy a regionálnej samosprávy, pozvaní hostia.
Na celkovej rekonštrukcii vzletovej a  pristávacej dráhy, jej obojstrannom predĺžení a na vybudovaní brzdiaceho a záchytného systému participovala Slovenská republika s členskými krajinami Severoatlantickej aliancie (NATO) z dôvodu parametrovej a funkčnej kompaktibility letiska s členskými krajinami. Vďaka za úspešné ukončenie rekonštrukčných prác patrí zamestnancom a predstaviteľom : investor - Slovenská republika Ministerstvo obrany sekcia majetku a infraštruktúry odbor infraštruktúry a prevádzky, dodávateľ - združenie "Letisko Sliač" - vedúci člen združenia Metrostav a.s.
Odovzdávania letiska Sliač sa zúčastnili dvaja velitelia Vzdušných síl. Prvým bol generálmajor Ing. Juraj Baránek, ktorý z dôvodu plnenia nových povinností v prospech OS SR odovzdával svoju funkciu veliteľa Vzdušných síl do rúk generálmajorovi Ing. Martinovi Babiakovi. Ako aj Minister obrany SR tak aj Náčelník generálneho štábu poďakovali generálmajorovi Baránkovi za jeho 5 aj pol ročnú vysokoodborne kvalitnú prácu a vedenie Vzdušných síl.


Autor: čat. Roman Chovanec , Foto: čat. Roman Chovanec - Dátum: 26.05.2010
Čítanosť: 21649
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share