Preskocit navigáciu

1.mechanizovaná brigáda privítala generálmajora Ivana Pacha a generálmajora Martina Stoklasu


1.mechanizovaná brigáda privítala generálmajora Ivana Pacha a generálmajora Martina Stoklasu

Veliteľ 1.mechanizovanej brigády brigádny generál Alexander Kollárik spoločne s funkcionármi veliteľstva 1.mb a veliteľov priamo podriadených brigáde dňa 25. októbra 2023 v dopoludňajších hodinách privítal na pôde veliteľstva topoľčianskej brigády generálmajora Ivana Pacha a generálmajora Martina Stoklasu.

Návšteva pánov generálov sa uskutočnila pri príležitosti odovzdávania a preberania funkcie veliteľa PS OS SR. Generálmajor Ivan Pach predstavil prítomným nastupujúceho veliteľa PS OS SR generálmajora Martina Stoklasu, ktorý slávnostne prebral velenie pozemných síl dňa 31. októbra 2023 v Trenčíne za symbolickej účasti všetkých súčastí pozemných síl.

Návšteva bola zameraná na oboznámenie sa so skutkovým stavom plnenia úloh 1.mechanizovanej brigády a jej súčastí. V rámci procesu odovzdania  funkcie sa generálmajor Stoklasa zaujímal o úlohy, ktoré bude brigáda plniť v rámci výcvikového cyklu, o reálny stav výzbroje a techniky, ďalej sa diskutovalo o možnom spôsobe riešenia problémov, s ktorými sa brigáda so svojimi podriadenými útvarmi potýka už dlhšie, ako je nedostatok financií na údržbu a opravy budov, no a nepovšimnutá nezostala ani personálna oblasť, kde veliteľ brigády brigádny generál Kollárik predostrel personálne zámery za 1.mechanizovanú brigádu.

Na záver pracovnej návštevy generálmajor Pach poďakoval profesionálnym vojakom za svedomitosť a spoľahlivosť pri plnení úloh počas svojho pôsobenie vo funkcii. Rovnako všetkým zúčastneným poprial pevné odhodlanie pokračovať v náročnom povolaní profesionálneho vojaka a nepoľavovať zo svojich kvalít.


1.mechanizovaná brigáda privítala generálmajora Ivana Pacha a brigádneho generála Martina Stoklasu1.mechanizovaná brigáda privítala generálmajora Ivana Pacha a brigádneho generála Martina Stoklasu1.mechanizovaná brigáda privítala generálmajora Ivana Pacha a brigádneho generála Martina Stoklasu1.mechanizovaná brigáda privítala generálmajora Ivana Pacha a brigádneho generála Martina Stoklasu1.mechanizovaná brigáda privítala generálmajora Ivana Pacha a brigádneho generála Martina Stoklasu1.mechanizovaná brigáda privítala generálmajora Ivana Pacha a brigádneho generála Martina Stoklasu1.mechanizovaná brigáda privítala generálmajora Ivana Pacha a brigádneho generála Martina Stoklasu1.mechanizovaná brigáda privítala generálmajora Ivana Pacha a brigádneho generála Martina Stoklasu

Autor: Ve1.mb , Foto: Ve1.mb - Dátum: 02.11.2023
Čítanosť: 1584
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share