Preskocit navigáciu

Oslavy Dňa ozbrojených síl Slovenskej republiky v Nitre


Oslavy Dňa ozbrojených síl Slovenskej republiky v Nitre

V stredu 22. septembra oslávili príslušníci OS SR Deň ozbrojených síl a príslušníci protilietadlovej raketovej brigády Nitra neboli výnimkou.
Ráno o 7:30 hod. vykonali jednotky plrb slávnostný nástup pri príležitosti osláv. V úvode slávnostného nástupu bol prečítaný rozkaz prezidenta a hlavného veliteľa OS SR ku Dňu ozbrojených síl Slovenskej republiky.
Veliteľ plrb vo svojom príhovore poďakoval príslušníkom brigády za zodpovedné plnenie úloh, dosahované výsledky, ako aj za pomoc poskytnutú obyvateľstvu počas tohtoročných záplav, pozitívnu prezentáciu a zvyšovanie dôveryhodnosti rezortu obrany SR na verejnosti. Nástup bol ukončený slávnostným pochodom jednotiek brigády.
Príslušníci plrb pri tejto príležitosti v súčinnosti s VÚ 1046 Nitra a príslušníkmi Územnej vojenskej správy Nitra zorganizovali pre širokú verejnosť, žiakov a študentov škôl z Nitry a blízkeho okolia Deň otvorených dverí, aby si aj širšia civilná verejnosť mohla pripomenúť tento historicky významný deň. Pre návštevníkov boli pripravené ukážky vojenskej techniky, výcviku psov, prieskumného družstva, ukážka sebaobrany, imitačnej a signálnej munície, strelných zbraní, streľba zo vzduchovky a ďalšie športové súťaže.
Profesionálni vojaci a zamestnanci brigády si mali možnosť v tento deň zmerať sily v športových a streleckých súťažiach v rámci organizovaného športového dňa veliteľa plrb.
Nádherné, slnkom zaliate jesenné počasie prispelo k dobrej atmosfére podujatia a veríme, že návštevníci odchádzali s množstvom pozitívnych dojmov na službu v ozbrojených silách.


OSSR NROSSR NROSSR NROSSR NROS  SR NROS  SR NR

Autor: npor. Andrea LEVIKOVA , Foto: šbnrtm. štefan HUSAR - Dátum: 22.09.2010
Čítanosť: 12576
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share