Preskocit navigáciu

Príprava personálu do mierovej misie UNFICYP


Príprava personálu do mierovej misie UNFICYP

Dňa 25. 10. 2010 sa v protilietadlovej raketovej brigáde Nitra začala príprava personálu do mierovej misie UNFICYP, Cyprus s termínom rotácie marec 2011.
Výcvik bol zahájený príhovorom zástupcu veliteľa protilietadlovej raketovej brigády pplk. Jozefa PAŇKA povereného riadením výcviku vybraného personálu, ktorý oboznámil účastníkov zamestnania s cieľom, úlohami, témami a programom výcviku. Na záver príhovoru pripomenul, že aktívna účasť v operáciách medzinárodného spoločenstva na udržanie mieru pri riešení konfliktov, bezpečnosti vo svete a v boji proti terorizmu patrí od vzniku samostatnej Slovenskej republiky a jej ozbrojených síl medzi hlavné súčasti zahraničnej a bezpečnostnej politiky Slovenskej republiky. Účasť v misiách umožňuje rozvíjať spôsobilosti ozbrojených síl a prispieva k získavaniu cenných skúseností z medzinárodnej vojenskej spolupráce.
Samotného sústredeného výcviku sa zúčastňuje 88 profesionálnych vojakov a ich hlavnou úlohou bude zdokonalenie základných bojových zručností v taktickej príprave, streleckej príprave, radiačnej, chemickej, biologickej ochrane, ženijnej príprave, zdravotníckej príprave, spojovacej a topografickej príprave, čím budú vytvorené predpoklady na nasadenie do mierovej misie UNFICYP.

http://www.vvzs.mil.sk/4086/fotogaleria.php?album=361

 



Autor: plrb , Foto: plrb - Dátum: 27.10.2010
Čítanosť: 13067
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share