Preskocit navigáciu

Poďakovanie prešovským vrtuľníkárom


Poďakovanie prešovským vrtuľníkárom

Dňa 3. februára 2011 sa v Ľubovnianskych kúpeľoch v zariadení SOREA konala konferencia Ľubovnianskeho regionálneho združenia miest a obcí. Jedným z bodov programu bolo aj poďakovanie tím, ktorí v uplynulom roku pomohli pri povodniach.
Na základe pozvánky prednostky Obvodného úradu, ako aj predsedníčky krízového štábu obvodu Stará Ľubovňa Ing. arch. Zity Pleštinskej a predsedu Ľubovnianskeho regionálneho združenia miest a obcí Jozefa Kaletu sa tejto konferencie zúčastnil aj veliteľ vrtuľníkového krídla generálplukovníka Jána Ambruša v Prešove plk. gšt. Miroslav Korba spolu so zástupcom veliteľa 2.mb plukovníkom Jaroslavom Košudom.
Plukovník Korba reprezentoval na tejto konferencii tých, ktorí pôsobili minulého roku v staroľubovnianskom kraji v období od 1. júna do 6. júna 2010 z dôvodu záchranných prác v kritických záplavových oblastiach. Vojaci z prešovského krídla pomáhali pri odstraňovaní následkov záplav ochotne a s veľkým nasadením, čo nás opäť utvrdilo o obetavosti a veľkej snahe profesionálnych vojakov pomáhať pri odstraňovaní následkov tohto ničivého živlu. Tieto slová odzneli z úst prednostky Obvodného úradu Stará Ľubovňa, ktorá následne na to poďakovala veliteľovi prešovského krídla a odovzdala mu ďakovný list.
Veliteľ vrtuľníkového krídla plukovník Miroslav Korba vyslovil slová vďaky za prejavenú dôveru a toto ocenenie si nesmierne váži. „Je to veľmi príjemný pocit, keď vám dávajú najavo sympatie a poďakovanie, ktoré si vysoko vážime. Chcem ubezpečiť obyvateľov nielen ľubovnianskeho regiónu, že sa aj v budúcnosti budú môcť na nás spoľahnúť. Pomoc v núdzi je naším poslaním,“ povedal veliteľ Korba.
Počas vyhodnotenia splnenia úloh mesiaca január a stanovenia hlavných úloh na mesiac február na prešovskom krídle sa dňa 4. februára 2011 poďakoval veliteľ krídla svojim príslušníkom za kvalitne odvedenú prácu počas zásahov v povodňami postihnutých oblastiach, taktiež im tlmočil slová vďaky náčelníka generálneho štábu ozbrojených síl SR generála Ľubomíra Bulíka a poďakovanie veliteľa vzdušných síl ozbrojených síl SR generálmajora Martina Babiaka za vzornú reprezentáciu VzS a pomoc obyvateľstvu pri odstraňovaní následkov povodní.

http://www.vvzs.mil.sk/4086/fotogaleria.php?album=453

 



Autor: vk , Foto: vk - Dátum: 04.02.2011
Čítanosť: 12146
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share